Zovu je čudom od biljke: Povečava ženske grudi, utiče na mušku potenciju i topi kilograme

Možda mnogi i nisu čuli za ovu biljku i za njeno sjeme, ali sjeme za ovu biljku je sada veoma lako nabaviti u svim prodavnicama koje se bave zdravom ishranom.

Radi se o sjemenu piskavice koje je poznato po svojoj velikoj nutritivnoj vrijednosti, jer je izuzetno bogato vitaminima, mineralima, proteinima.

Oglasi - Advertisement

Sjeme piskavice se koristi u ishrani, a sama biljka ima blijedo- žute cvjetove, koji cvjetaju od aprila, a sjeme se može početi koristiti u avgustu. Dobro je i za muškarce i za žene, a preporučuje se kao svakodnevna namirnica kod jela.

Sjeme piskavice sadrži bakar, željezo, mangan i magnezij između ostalih minerala i proteina. Od ove biljke najljekovitije je sjeme te se koristi za mnoge tegobe i probleme.

Ovo sjeme treba da se koristi iz nekoliko važnih razloga.

Sjeme je odlično za rješavanje problema respiratornog trakta, jer čaj od piskavice pomaže kod izbacivanja sluzi iz sinusa, grla, nosa i pluća. Sjeme piskavice je odlično protiv raznih vrsta alergija, dobro je za stimulaciju rada jetre i bubrega, stavlja pod kontrolu razinu šećera u krvi, a nakon 10 dana upotrebe, smanjit ćete i razinu triglicerida u krvi.

Piskavica, odnosno njeno sjeme je dobro i za apetit i probavu, utiče na povećanje ženskih grudi, smanjuje bolove u maternici u vrijeme PMS-a ili kod poroda.

Od sjemena piskavice možete raditi obloge, čaj, prah, tonik i ulje.

Čaj od piskavice

Zakuhajte 2 dl hladne vode u koje ste dodali dvije kašikice sjemenki. Nakon što zakuha stavite da odstoji 20 minuta poklopljeno. Povremeno pomiješajte dok stoji pa procijedite. Pijte lagano u malim gutljajima.

 

Negativna svojstva sjemena piskavice

KJoliko god ovo sjeme bilo korisno, mora se opet paziti pri njegovoj upotrebi, jer se ne smije koristiti u velikim i pretjeranim dozama. Ukoliko koristite ovo sjeme za povećanje grudi, morate paziti i na unos vode u organizam, jer se tada , svakodnevno mora popiti barem pet velikih čaša vode.

Ako se pretjera u dozama, ovo sjeme može prouzrokovati uznemirenost želuca, nadutost, proljev, a i miris znoja i urina dobija specifičan miris.

 

.

 

 

Comments are closed.