Zlo mi je i više nikada neću kupovati u LIDL-u: Da li ste vi primjetili da ovo rade na kasama?

U posljednje vrijeme mediji mnogo pišu o poslovanjima LIDL poslovnica širom Balkana, i većina tih informacija baš i ne govore u najboljem svjetlu o ovome trgovačkom lancu.

Prije nekoliko sedmica je izbio veliki skandal u Srbiji prilikom otvaranja nekoliko poslovnica LIDL-a širom Srbije, kada je nastao pravi rat  između kupaca zbog određenih artikala i namirnica koje su išle po veoma povoljnim cijenama, a zbog neorganiziranosti prodaje i ljudi koji su zaposleni u LIDL- u, došlo je do mnogih verbalnih, a i fizičkih obračuna među kupcima.

Nezadovoljstvo kupaca je veliko i u Hrvatskoj, a u posljednje vrijeme se građani najviše žale, ne zbog ponude, cijena, već zbog ophođenja prema radnicima ovoga trgovačkog lanca.

Tako je zanimljiv detalj uočen od strane kupaca koji je primijećen u LIDL-u, u Hrvatskoj, a ovih dana kruži društvenim mrežama.

Radi se u stvari o velikome pritisku na radnike u poslovnicama LIDL-a, a jedan od statusa na najbolji način ukazuje na problem.

 

Pa tako jedan, kako on kaže, sada već bivši kupac LIDL-a je zgrožen šta se radi radnicima u tim poslovnicama. Primjetio je ovaj građanin, da je iznad svake kase postavljena kamera koja očitava koliko brzo kasirka očitava artikle, a to je toliki pritisak na radnike, da su i sami kupci nezadovoljni, jer im se pola namirnica uništi dok pokušavaju velikom brzinom da ih stave u kese.

Ovaj građanin je svjestan da sve što može da očekuje od uprave LIDL-a je isprazni odgovor da im je žao i da će sve prenijeti nadležnim organima, ali što se njega tiče, ne moraju da se trude jer je on siguran da više nikada neće kupovati u LIDL-u.

 

 

Comments are closed.