Žena mu je na veoma grub način rekla da ne želi da vidi njegovu majku na vjenčanju: Njegov odgovor ju je ostavio bez teksta i ukopao na mjestu

Vjenčanja, iako su najvažniji dan u životu para koji je odlučio da uđe u brak, i mada nose puno ljepote sa sobom, ponekad mogu da budu veoma teška, pa čak i ružna, zbog nekih situacija, ljudi, nerazumijevanja, nepoštivanja.

O tome, na neki način govori i ova priča.

Oglasi - Advertisement

N a svadbi dvoje mladih ljudi, mladoženja je u rasporedu sjedenja postavio svoju majku za njihov stol i to na samo čelo stola. To se mladenki nije baš dopalo, pa se u jednom trenutku primakla svome novopečenome mužu i na uho mu šapnula i upitala ga šta ta starica radi za njihovim stolom. Mladenka je na grub način zahtijevala od svoga muža ili da staricu posjedne za neki drugi stoli ili nek je izbaci sa svadbe, njoj je to svejedno.

Mladoženja joj je na to odgovorio:

” To je moja majka, o čemu pričaš”?

Međutim, to novopečenoj mladenki nije ništa značilo, što je sasvim vidljivo, čim je na dan vjenčanja po prvi puta i vidjela svekrvu, jasno je kakav je imala stav prema muževljim roditeljima, pa ostala pri svome zahtjevu da se starica makne.

Minut kasnije, mladoženja je ustao od stola, uzeo mikrofon, stao na sred sale i rekao:

“Ko će da kupi moju majku,ja je prodajem danas, koju cijenu nudite. Moja supruga je ne voli”

Svi u sali su gledali u čudu, ali niko nije ništa odgovorio, niti progovorio

Mladoženja je kleknuo ispred svoje majke, stavio joj ruke u krilo i opet u mikrofon rekao:

” Niko neće moju majku, ali ja je hoću”!

Uzeo je svoju majku pod ruku i lagano sa njom otišao sa vjenčanja, pravo kući gdje živi njegova majka.

Nakon nekoliko dana na mladoženjina vrata je došao čovjek, predstavio se i ustanovilo se da je on veoma bogat čovjek. Pogledao je mladoženju i rekao mu:

“Čuo sam šta se desilo na svadbi i za tvoj postupak . Zato ti drage volje dajem svoju kćerku. Ti ako tako paziš na svoju majku sigurno ćeš dobro paziti i na moju kćerku ” .

Jeste ovo pomalo bajkovita priča, ali poruka je tu. Uz dužno poštovanje suprugama, djevojkama. Majka je samo jedna, dok žena i djevojaka ipak ima poprilično na svijetu.

Comments are closed.