Žena iz Beograda kupila paradajz, ali ono što je pronašla u njemu uznemirilo je region (FOTO)

 

Danas, kada idemo u najobičniju kupovinu, namirnica koje skoro svaki dan kupujemo, ne možemo više biti sigurni 100% šta kupujemo i koliko su zdrave namirnice koje svakodnevno koristimo.

Oglasi - Advertisement

Dolazimo u markete sa mišlju da sve što uzimamo je normalno, prirodno, a onda, kada krenemo da koristimo određene namirnice, ostanemo bez teksta i u velikome čudu.

Pa je tako i slučaj ove Beograđanke i njeno iskustvo iz kupovinemnoge šokiralo.

Svi vrlo često kupujemo neke proizvode , a da se i ne informišemo o porijeklu toga proizvoda, o sastvau istog , pa i o samoj kvaliteti. Dosta često nam je bitna samo cijena, pa na ostale stvari baš i ne gledamo previše.

Problem koji je sve veći i veći u nađoj prehrani je taj što se po našim marketima sve više prodaje genetski modifikovana hrana ili namirnice, koje su u suštini veoma opasne po  svakoga. Problem je u tome, što na deklaracijama o hrani nije naglašeno koja je hrana prirodna, a koja spada u GMO.

Ne treba ni prodavcima previše vjerovati kada vas uvjeravaju da je hrana kod njih uzgojena prirodnim putem, jer sve je manje takvih uzgajivaća. Najbolje bi bilo kada bi svako od nas mogao da sam uzgaja svoju hranu ali to je prosto nemoguće. Pa zato, svi vi koji niste u mogućnosti da uzgajate svoju hranu, budite barem oprezni sa hranom koju kupujete i dobro je provjerite.

Obratite pažnju na to kako izgleda to voće i povrće. Ukoliko izgleda tako lijepo, vještački, ne kupujte ga. Isto tako, imajte na umu da ne može svo voće i povrće biti prisutno tokom cijele godine. Ako jeste, onda nešto nije uredu.

Jedna Beograđanka je tako u marketu kupila paradajz. Nije ni mogla zamisliti šta će unutra pronaći. Naime, kada je otvorila paradajz, u njemu je pronašla jednu jagodu.

Očigledno je bilo riječ o GMO namirnici. Žena je bila šokirana i svoj slučaj podijelila sa ostalima kako bi bili pažljiviji prilikom kupovine namirnica.

Comments are closed.