Želite li da svjež zadah bude vaš zaštitni znak? Samo jedan gutljaj ove smjese vam vraća svježinu i uklanja sve loše bakterije iz usne duplje (RECEPT)

Nevjerojatno je koliko mnogo ljudi ima stanovite probleme sa veoma lošim zadahom i koji ne znaju način kako da taj problem riješe.

Kada je u pitanju kvaran zub i loš zadah zbog njega, rješenje je lako, odlazak zubaru i popravka ili vađenje zuba.

Kada je kamenac na zubu u pitanju, problem se isto lako rješava odlaskom zubaru, i skidanjem kamenca sa zuba.

Ali kada je razlog neke druge prirode, koja se tiče probavnog trakta i želuca, onda se trebaju primijeniti neke prirodnije metode, jer u tim slučajevima, dosta često ni žvakača guma ne pomaže.

Ukoliko imate problema sa lošim zadahom, mi za vas imamo recept uz pomoću kojeg će vaš svježi zadah biti vaš zaštitni znak.

Sve što vam je potrebno za ovaj prirodni recept i smjesu su sljedeće namirnice i to: pola kašike cimeta u prahu, zatim pola kašike meda, sok od dva limuna i jedna šolja vruće vode.

Priprema ove smjese ide na sljedeći način: cimet i med prvo trebate da stavite u jednu zdjelu i da ih prelijete vrućom vodom. Zatim sve to miješajte dok se med ne otopi, a zatim u dobivenu smjesu stavite sok od dva limuna.

Nakon toga opet sve dobro promiješajte, pa zatim napitak stavite u čistu staklenu teglu i dobro je zatvorite.. Sačekajte da se dobro ohladi, a onda teglu stavite u frižider.

Napitak koristite na način da uzmete jedan dobar gutljaj, i da tečnost neko vrijeme mućkate u ustima, a da zatim sve progutate. Cimet i limun su odlični za dezinfekciju usne duplje, te zajedno neutrališu loše bakterije, dok med samo poboljšava ukus napitka.

Osim što će vam popraviti zadah, ovo piće je veoma dobro i za jačanje imuniteta.

 

Comments are closed.