Želite da napravite najbolji domaći hljeb: Sve što trebate je da dodate samo ovaj jedan tajni sastojak- Domaćice širom regije su naprosto oduševljene ovim receptom

Ne kaže džabe stari svijet da i pored svih pekara koje samo niču u svakome mjestu u regiji ništa nema do domaćega hljeba, i samo pravi domaći hljeb može svakome mogućem jelu samo povećati slatkoću i kvalitetu.

Međutim, nema baš svako uspjeha kod pravljenja domaćeg hljeba i nije svako vičan tome radu, pa se stoga mnogi ipak oslanjaju na artikle i hljeb koji se može naći u pekarama, a izbor u njima je zaista veliki.

Oglasi - Advertisement

Nekim domaćicama, a i drugim ljudima nikako ne uspijeva da naprave dobar hljeb. Koliko se god trudili, koliko god isprobavali neke od recepata i uvažavali savjete iskusnijih majstora, hljeb im ne uspijeva, pa ne uspijeva i nikako da ispadne onako kako žele ili kako su zamislili.

Vjerujemo da uz ove male trikove koje imamo za vas više nećete imati probleme sa pravljenjem hljeba i da ćete ubuduće uživati u njegovom ukusu.

Prvo, prije nego li zamijesite tijesto, nikada ne upotrebljavajte puter i jaja direktno izvađene iz frižidera, već ih neko vrijeme držite na sobnoj temperaturi, pa onda krenite sa pravljenjem tijesta

Budite veoma pažljivi prilikom korištenja praška za pecivo, ni u kom slučaju ne pretjerujte sa količinom istog.

Kada ste zamijesili tijesto, i stavili i kvasac u njega, tako tijesto ide u već zagrijanu rernu, a nikako da se tijesto lagano zagrijava zajedno sa rernom.

I na kraju tu je i najveća tajna domaćica koje prave najbolji domaći hljeb na svijetu, a to je da prilikom pravljenja tijesta u njega stavite i jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta, i vidjet ćete da će krajnji rezultat, izgled i ukus vašeg domaćeg hljeba biti fantastičan

 

Comments are closed.