Zdravko Čolić je toliko volio jednoga muškarca da mu je čak posvetio i pjesmu koju je često pjevao na svojim koncertima: ”Uopšte se ne stidim zbog toga” (VIDEO/FOTO)

Zdravko Čolić sigurno spada u sam vrh estradnih zvijezda Balkana, a mnogi su mišljenja da je on najveći pjevač ikada koji se rodio na ovim prostorima, a dokaz tome su i uvijek pune dvorane i stadioni na njegovim koncertima čak i nakon više od 40 godina karijere.

Bezbrojni su hitovi koje je Zdravko Čolić otpjevao i vjerovatno ne postoji autor ili muzičar sa ovih prostora, koji barem nešto vrijedi da da Čolić nije surađivao sa njime na neki način.

Zdravko Čolić je jedan od rijetkih pjevača koji i danas, nakon svih ratnih dešavanja i raspada Jugoslavije, može da napuni stadion u svakoj državi koja je nastala raspadom Jugoslavije. Bilo da se radi o Splitu ili Zagrebu, Sarajevu ili Ljubljani, Skopju ili Podgorici, Zdravkovi koncerti su uvijek rasprodati i uvijek se traži i karta više.

U onoj bivšoj Jugoslaviji, tema mnogih pjesama je bio i predsjednik te države , maršal Josip Broz Tito. I mada mnogi od pjevača koji su nekada pjevali Titu i o Titu tvrde kako se ne ponose tim svojim umjetničkim opusom, kao i da su bili primorani, ako su željeli opstati na estradi, da pjevaju takve pjesme, Zdravko Čolić nije jedan od takvih pjevača.

Zdravko Čolić je pjevao za Tita i o Titu, a njegov veliki hit svojevremeno je bila pjesma ”Duže Tito, mi ti se kunemo”

Čola je u razgovorima sa novinarima uvijek isticao kako je volio Tita i da to nikada nije krio, pa da ne krije ni danas. Smatra da je to bilo takvo vrijeme, da je tada bio veoma mlad i na kraju krajeva, kaže da mu je bila čast da pjeva za Tita. Danas se ne sjeća na kojem je koncertu zadnji put otpjevao pjesmu ”Druže Tito, mi ti se kunemo”, ali je se svakako ne stidi, niti se stidi toga dijela svoje karijere kada je pjevao o Titu, a čak se jednom i fotografisao sa Titom i svojom pratećom plesnom grupom Lokice.

 

 

 

 

 

Comments are closed.