Zdravko Čolić je jedan od najvećih šmekera na estradi, a tek da vidite kako izgleda njegov rođeni brat (FOTO)

Jedan od najpopularnijih pjevača svih vremena, barem što se pop i zabavne muzike tiče je svakako Zdravko Čolić. Za njega vrijedi činjenica da i dan-danas važi za jednoga od najvećih šmekera na estradi za kojim žene lude iako je već dobrano i sam ugazio u šestu deceniju života.

Oglasi - Advertisement

Međutim, ono što malo ko zna je da Zdravko ima i rođenoga brata koji se zove Dragan Čolić i koji se ne pojavljuje u javnosti baš nešto previše, tj. izbjegava je što je više moguće.

Brat Zdravka Čolića vlasnik je jedne čevabdžinice, i uživa u tome poslu, dok estradu i medije ostavlja svome bratu koji je odavno navikao na te stvari. Ne zna se da li i brat Zdravka Čoliće ima pjevački talenat kako i on, ali vjerujemo da neko znaje u pjevanju sigurno postoji, jer geni su ipak geni.

Ovo je fotografija brata Zdravka čolića i čini se da postoji određena sličnost među njima dvojicom.

Zdravko Čolić rođen je 30. maja 1951. godine u Sarajevu, a djetinjstvo je proveo na Grbavici. Kao dijete se više zanimao za sport nego za muziku. Najprije je bio golman u juniorima “Željezničara”, da bi ubrzo shvatio kako mu atletika više leži.

Prvi službeni pjevački nastup imao je kao pjevač grupe Ambasadori 1969. godine u kojoj je pjevao dvije i pol godine. Godine 1971. upoznaje Kornelija Kovača koji ga je pozvao u tada vrlo poznatu Korni grupu.

Čolić je u “Korni grupi” ostao samo šest mjeseci, a na njegovo mjesto je došao Zlatko Pejaković. Vratio se u Sarajevo i odlučio se za solističku karijeru.

Ubrzo je počela Ćolićeva međunarodna karijera. Na Opatijskom festivalu pobijedio je s pjesmom Kemala Montena “Gori vatra”, čime je osvojio i nastup na Pjesmu Eurovizije. Plasman u Luksemburgu te 1973. nije bio baš uspješan – bio je pretposljednji, ali je tvrtka Warner Brothers ipak s Čolom potpisala ugovor. Tako je Čolić za njih snimio četiri singla, dva na njemačkom i dva na engleskom jeziku, no tu se i završava njegova karijera u inostranstvu jer se nije htio preseliti u Njemačku.

Poslije toga je sve bilo samo vrhunska karijera koju, manje- više, svi znamo.

 

 

Comments are closed.