Zbog toga što je imala 117 kilograma i što su je muž i njegova ljubavnica nazivali ”debelom kravom”, odlučila je da napravi nešto od sebe: Sada je prava bomba za kojom se svi okreću (FOTO)

Postoje tako neke životne ljudske priče koje nam pokažu šta znači snaga volje i kako je sve moguće ako se ima karaktera, snage, želje i volje. Nekada nešto želimo da dokažemo drugima, ali najveći je posao kada nešto želite da dokažete sami sebi, pa se poslije mnogo odricanja, muke , krvi i znoja te vaše želje i ostvare.

Oglasi - Advertisement

Betsi Ajala, koja danas ima 34 godine i živi u Teksasu, imala je čak 117 kilograma kada je rodila svoju kćerku Izabelu. Međutim, sasvim slučajno, nakon poroda , došla je u posjed poruka koje je njen muž razmijenjivao sa svojom ljubavnicom i u kojima su je njih dvoje nazivali debelom kravom.

Iz tog razloga je Betsi odlučila da smrša, pa je počela sa lagnim treninzima, na početku, koje je radila sa svojom sestrom. Onda je odlučila da krene sve to mnogo ozbiljnije, pa je izbacila svu nezdravu hranu iz svoje prehrane, a u tretanu je počela ići šest dana u sedmici.

Kako i sama Betsi kaže, na samom početku, nakon poroda, nije znala šta da radi sa sobom. Imala je tada više od sto kilograma, a pored toga je imala i šestomjesečno dijete na koje je morala paziti. Molila se da joj se pruži prilika za neke promjene i prilika joj se pružila, ali na način koji baš i nije očekivala. Htjela je da se promijeni zbog same sebe, ali je željela i svojoj kćerci da pruži pravi primjer.

Priznala je Betsi da je cijeli svoj život imala problema sa kilogramima i da je uvijek bila pomalo bucmasta, da nije voljela sport, a i nije bila previše aktivna. Mnogi su je zairkivali zbog toga, i došla je do te situacije da je depresiju i anksioznost liječila hranom.

Nakon razvoda je ipak ostala u dobrim odnosima sa bivšim mužem, jer ono što je ona uradila sa sebe je i njegovo djelo.

 

 

 

 

 

Comments are closed.