Zbog snimke iz kuće dementne bake, njegovateljica završila u zatvoru, a snimka obišla cijeli svijet (VIDEO)

Kada imamo stare i nemoćne u našim porodicama, o kojima zbog svojih poslova i drugih obaveza ne možemo da brinemo cijelo vrijeme, veoma nam je važno kakva je osoba kojoj ćemo ostaviti svoje najmilije na čuvanje i važno nam je da ta osoba osim što je pravi profesionalac posjeduje i sve ljudske i moralne vrijednosti.

U današnje vrijeme nije uopšte lako naći takve osobe, kako u privatnom angažmanu, tako ni u institucijama koje su specijalizirane za takvu vrstu skrbi, a tome smo svjedoci veoma često, kroz  mnoge vijesti iz crnih hronika u kojima se može vidjeti kako se pojedini ljudi ponašaju prema onima koje bi u stvari trebali čuvati i paziti na njih.

Oglasi - Advertisement

Porodica ove dementne starice koja ima 83 godine je postala sumnjičava prema njenoj njegovateljici, kojoj su plaćali da brine o baki, pa su iz tog razloga, dok njegovateljica nije bila tu, postavili nadzorne kamere.

Ubrzo se pokazalo da su njihove sumnje bile itekako opravdane, jer su uz pomoć kamera uhvatili njegovateljicu kako krede novac iz bakinog novčanika.

Njegovateljica Sophy se brinula o ovoj starici od jeseni 2017. godine, pa sve do ljeta ove godine kada je i uhvaćena u krađi.

Početkom ove godine , porodica ove starice je primjetila da joj svako malo nestaje novac, pa su posumnjali na njegovateljicu. Na snimci se jasno vidi kako njegovateljica uzima staričinu torbicu s kuhinjskog prozora, osvrće se oko sebe, a zatim uzima novac i torbicu vraća na mjesto.

Porodica je odmah sve prijavila i policiji, a Sophy je priznala krađu, ali je kao razlog navela da joj je novac potreban za lijek za astmu koji je preskup za nju. Rekla je policiji i da je htjela da prestane , ali da nikako nije mogla jer bi uvijek nanovo iskrsli neki bovi troškovi.

Sa ovaj čin je dobila 4 mjeseca zatvora, a morat će i odraditi 80 dana dobrotvornog rada, kao i što mora nadoknaditi sav ukradeni novac.

Snimku krađe možete pogledati OVDJE

 

 

Comments are closed.