Zašto muškarci varaju čak i kada vole svoje žene? Mnoge žene ne vjeruju u ove stvari sve dok ne osjete na svojoj koži (FOTO)

Kako pokazuju neka istraživanja, čak 56% muškaraca se upušta u razne afere sa drugim ženama, mada većina njih tvrdi da su veoma sretni u svojim brakovima.

Ovo su najčešći razlozi zašto muškarci varaju svoje žene, a koje su samo do jučer obožavali, a vjerujemo da će ova lista pomoći i ženama da spriječe da budu jedna od prevarenih.

1. Traži prijateljstvo

Neke žene, nakon određenog perioda u braku konstantno počinju da prigovaraju muževima za svaku sitnicu. Tada muškarci kreću u potragu za ženskim društvom koje ne osuđuje toliko i koje će razumjeti kroz šta taj muškarac prolazi.

2. Voli da se igra

Nekada muškarci jednostavno čeznu za vremenima kada su bili slobodni i traže ženu sa kojom će se opet početi spontano ponašati.

3. Voli nezavisne žene

U većini slučajeva muškarci umiju da se staraju o sebi, pa ponekada žele da budu sa osobom koja neće biti stalno ovisna o njima.

4. Želi ženu koja je sretna

Kada muškarac osjeti da na neki način svoju ženu više ne čini sretnom, on će krenuti u potragu za ženom koju će umjeti usrećiti.

5. Traži nešto što vi nemate

Mada je ovo prilično plitko, ipak je istina. Na primjer, ako ste nakon vjenčanja prestali da vodite računa o sebi, muškarac će krenuti u potragu za nekom atraktivnijom ženom.

6. Prezire suze

Mnogi muškarci jednostavno ne znaju kako da odgovore na suze i dosta često će prije da pronađu nekoga drugoga, neko da se opet suočavaju sa suzama i sa problemima u braku.

7. Većina muškaraca i kada vara još voli svoje supruge

Mnogi od njih još vole svoje supruge, ali nisu zadovoljni u braku. Varanje se najčešće dešava kada se par skrasi, dobije djecu, kada naprave čvrst život zajedno, kada su na neki način ostvareni i ispunjeni i više nema toliko uzbuđenja oko braka. Kako bi se to izbjeglo treba planirati česte zajedničke večere, puno razgovarajte, a li o vama dvoma, a ne samo o djeci i o poslu.

8. Emocionalno je nezadovoljan

Svi muškarci vole da budu maženi i paženi, i uvijek očekuju da ih žena cijeni i razumije, i ako toga nema, kreće u potragu gdje toga ima.

9. Njegovi roditelji su varali

Ako u porodičnoj istoriji imaju slučajeve varanje, tj. ako je njegov otac varao njegovu majku, velika je vjerojatnoća da će to i on napraviti.

 

 

Comments are closed.