Zašto je Njemačka među najuređenijim zemljama na svijetu? Jer paze na svaku sitnicu: Činjenice koje niste znali a koje pokazuju zašto je Njemačka među najrazvijenijim zemljama svijeta (FOTO)

0

Poznato je da mnogi ljudi sa ovih prostora pokušavaju na sve načine da se odsele u Njemačku i da tamo pokušaju da nastave sa svojim životom, posebno jer je Njemačka jedna od najuređenijih država u svakom mogućem aspektu, a mnoge stvari koje se vežu uz ovu zemlju su zaista jedinstvene i našim ljudima pomalo i iznenađujuće.

Osim što svojem stanovništvu omogućuje da žive od svoga rada kao normalna ljudska bića, činjenica je da je u Njemačkoj organizovan takav način života tako da se tačno zna šta se smije , a šta ne, i kako se pojedine stvari rade, i da za svaki prekršaj postoji i adekvatna kazna, ma kako banalno pojedine greške izgledale.

Oglasi - Advertisement

 

Ovo su neke činjenice vezane za njemačku a koje možda do sada i niste imali prilike da čujete ili da pročitate.

Njemačka je organizovana na način koji je možda sa neke druge države pomalo i bizarno, ali u Njemačkoj na parkinzima postoje mjesta koja su rezervisana samo za žene vozače, koje se nalaze na sigurnim lokacijama, posebno ako se radi o noćnim satima, kada je ženama prilikom parkiranja i potrebno da se osjećaju što sigurnije.

U Njemačkoj je izuzetno razvijena kultura korištenja bicikala u svakodnevnim poslovima, u prevozu i kod obavljanja nekih obaveza, pa zbog toga i ne začuđuje da je Njemača među vodećim zemljama u svijetu po broju i dužini biciklističkih staza, tako da korištenje bicikala u saobraćaju u Njemačkoj nije rizična varijanta prevoza.

Njemačka je jedna od rijetkih zemalja koja insistira da na proizvodima koje želite da kupite, na njihovoj cijeni tačno piše koliko tačno plaćate za samu namirnicu, a koliko za ambalažu.

Kad su radna vremena u pitanju, većina marketa se u Njemačkoj zatvara do osam sati navečer, a to je posebno za radnike u marketima povoljna stvar jer svaku večer mogu da provedu u društvu svojih najmilijih.

Širom Njemačke na ulicama možete da vidite posebne , specijalizovane kante za smeće u koje vlasnici pasa mog da ostave sve ono što je njihov ljubimac ostavio iza sebe na pločniku ili na nekom travnjaku ili u parku. Da se ovaj otpad ne bi miješao sa običnim otpadom, u Njemačkoj postoje ove specijalne kante za izmet kućnih ljubimaca.

Leave A Reply