Zaradio je 715 miliona dolara i želi da ih pokloni: Slavni glumac mjesečno troši smo 100 dolara, nije mijenjao mobitel 17 godina i evo kome će dati svoje bogatstvo

Legendarni glumac iz Hong Konga, najviše poznat po svojim akcionim ulogama Ča Jun-Fat, odlučio se na jedan veoma neuobičajen potez, tako što je odlučio da svo svoje bogatstvo, koje se procijenjuje na 715 miliona dolara pokloni u dobrotvorne svrhe, tako barem prenose kineski mediji.

Oglasi - Advertisement

Ovaj glumac je dobio Oscara za svoju ulogu u filmu ”Pritajeni tigar, skriveni zmaj”, a poznat je po tome da se uopšte ne ponaša kao neka filmska zvijezda, već vodi sasvim skroman život, pa tako mjesečno troši samo 100 dolara, a svoj mobilni telefon ovaj glumac nije mijenjao čak 17 godina, a tek je prije dvije godine uzeo sebi pametni telefon i to tek kada je njegov stari telefon bukvalno crkao i nije mu bilo spasa.

Za svoje zarade koje je napravio sa filmovima koje je snimio uvijek zna reći da taj novac u stvari ne pripada njemu, nego je on za njega samo privremeno zadužen, a to je i istakao kada su ga novinari upitali na koji će način da raspodijeli svoje bogatstvo.

Ova informacija je nanovo dobila na snazi kada se ovaj glumac pojavio na Tajvanu gdje je promovisao svoj novi film ”Projekat Gutemberg” koji se počeo prikazivati ovih dana.

I tada je u obraćanju novinarima ponovio svoje planove ali je napomenuo da on i njegova supruga Jasmin Tan imaju svoju dobrotvornu fondaciju za djecu i to već dugi niz godina. Na žalost ovaj par nema svoju djecu.

“Moj san je da budem obična i srećna osoba. Najteže u životu nije zaraditi bogatstvo, već sačuvati mir do kraja života, na jednostavan i brižan način” rekao je Ča Jun Fat na promociji svoga novog filma.

Ča Jun Fat dobio je čak tri hongkongške nagrade za najboljeg glumca i dve tajvanske nagrade Zlatni konj. Američki mediji su ga proglasili “najkul” glumcem na svijetu.

Comments are closed.