Za sve one koji vole sapunice: Situacije koje se redovno ponavljaju u sapunicama, a u stvarnom životu baš i nisu moguće (FOTO)

Meksičke sapunice, isto kao i danas turske su nekada bile veoma popularne na ovim našim balkanskim prostorima, i one su na neki način bile preteča svih ovih indijskih i turskim serijama koje su zavladale na ovim prostorima. Naravno da one u principu se prave da bi zabavile široke građanske mase, ali se iz njih moglo i nešto naučiti o stvarnome životu.

Međutim ono što je zajedničko u skoro svim sapunicama su neke bizarne situacije, koje se stalno ponavljaju u seriji a koje baš i nisu primjenjive u stvarnome životu.

Svi razgovori se vode osobno

Mada je doba mobitela, iapk u sapunicama se većina razgovora vodi osobno i mnogim likovima nije mrsko preći razdaljine da bi pričali licem u lice sa neki drugim likovima

Svi su vijek su tip-top sređeni

Čak i kada su u svojoj kući, svi su besprijekorno odjeveni i svako ima savršenu šminku.

Žene su stalno u visokim petama

Ne postoje ravne cipele, a po kućama niko ne nosi papuče

Sunčane naočale i perika i sigurno vas niko neće prepoznati

Ako nekoga slijedite u sapunici, dovoljna je samo perika na glavi ili najobićnije sunčane naočale i niko vas neće prepoznati.

Nema uopšte potrebe da gledate u nekoga, iako ste u istoj prostoriji i da razgovarate sa njim. Svi razgovori se mogu obaviti ako ste okrenuti leđima jedno drugome.

Likovi u sapunicama iako je pun stol ispred njih rijetko kada jedu, posebno kada je doručak u pitanju, a isto je nekako i sa scenama u restoranu gdje niti jedan lik nikada ne uzme niti jedan zalogaj,

Kada neko pozvoni ili pokuca na vrata, niko ne gleda kroz špijunku i vrata se bez iakve provjere odmah otvaraju

Ako želite da nekoga likvidirate, u sapunicama je to najlakše uraditi na način da tu osobu gurnete niz stepenice.

Kada se lik gleda u ogledalo, obavezno mora i koji minut da popriča sa sobom.

Svi se telefonski razgovori najčešće završavaju bez pozdrava, i jednostavno se samo prekine veza

.

 

Comments are closed.