Za jake menstrualne bolove koristite ove stvari koje su koristile i naše bake i bol će 100% nestati (FOTO)

Menstruacija i sve ono što ide sa njom je za mnoge žene tek nešto sa čime se moraju pozabaviti na određene načine, bez nekih velikih problema i promjena u ponašanju.

Međutim, veliki broj žena kod ovakvoga stanja se suočava sa velikim i jakim bolovima, koji ih potpuno izbace iz rutine, tako da u te dane nisu sposobne da rade bilo šta, a nekada bolovi znaju biti tako jaki da se ne može niti ležati, niti sjediti, niti biti u bilo kojem drugom položaju.

Postoje neki prirodni načini kojima se mogu ublažiti ovi bolovi, a koje su koristile i naše majke i bake, pa i starije generacije od njih.

Na primjer, najjednostavniji je da sebi napravite, ili da vam neko drugi napravi čaj od kamilice ili nane, i viidjet ćete kako će vam se stomak odmah smiriti, pa i sami bolovi.

Savjet je, barem tako starije žene kažu, da svoje intimno područje ne perete u tim danima sa toplom ili vrućom vodom, jer to može da vam našteti na način da dobijete odljev ili da se čak bolovi i pojačaju.. Razlog tome je jer vruća voda pomaže u razmnožavanju bakterija, pa je zato najbolje da koristite mlaku vodu koja je bliža hladnoj nego toploj.

Postoji još jedan prirodan način na koji možete da smanjite menstrualne bolove, a to je da uzmete komad vate i da je nakvasite sa rakijom, i zatim da nanesete to na svoje intimno područje.

Bolovi će vam se sigurno smanjiti, a obloge od rakije svakako možete da koristite i kod jakih glavobolja, ali i kod upale sinusa. Sve što trebate je da stavite oboge na glavu i da legnete i zažmirite i sami ćete osjetiti kako vas bol popušta.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.