Vučić već odavno ovo pokušava sakriti: Uvijek se hvali da je najpametniji, ali sada su u skupštini izašle na vidjelo njegove ocjene sa fakulteta (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je ona vrsta političara koja ima veoma dobro mišljenje o sebi. Smatra da dobro radi svoj posao, pa stoga veoma teško trpi kritike od bolo koga, a sve to liječi stalnim press konferencijama, na kojima na dugo i na široko svima objašnjava koja je njegova uloga u ovome dijelu svijeta i koliko je on zapravo dobar za cijelu regiju, a za Srbiju posebno.

Jednostavno, Vučić je onaj tip političara koji ne voli da se o njemu loše priča, želi da svi misli da ono što on i ljudi oko njega rade da je to dobro i učinit će sve da bilo koje kritike ušutka na bilo koji način.

Oglasi - Advertisement

To njegovo stalno samohvaljenje samo izaziva neke druge ljude, političare, javne ličnosti da ga i dalje kritikuju i pronalaze se razni načini da se to i učini.

Prošle godine, nekako baš u ovo isto vrijeme se u Skupštini Srbije raspravljalo o predsjedniku Vučiću, ali o njegovim ocjenama sa fakulteta, pa je nekako ta tema i ovih dana bila u centru pažnje u Skupštini Srbije.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović donio je u Skupštinu Srbije svoj indeks sa fakulteta, ali i fotokopiju indeksa predsjednika Srbije, predsjednika naprednjaka Aleksandra Vučića.

Zatim je pročitao Vučićeve ocjene, pa je tako iz Indexa izvukao da je Vučić dobio desetke iz Uvoda u pravo, kao i iz predmete Opšte sociologije, Političke ekonomije i Ustavnog prava, ali je dodao da je Vučić završio Pravni fakultet sa prosječnom ocjenom 9,44, a ne za 10, kako to mnogi mediji vole da navode.

Martinoviću je bilo zanimljiv i podatak da je Vučiću neke predmete predavao i Miroljub Labus, koji je sa vremenom postao i Vučićev saradnik i politički partner, što po Martinoviću nije niti malo slučajno, jer kod Vučića nema slučajnosti

 

 

 

.

Comments are closed.