Vučić o izborima u BiH: Sve ću reći Ivaniću u lice, dovoljan je jedan dokaz da mu pokažem

Mnogima je u regiji poznato da se u Bosni i Hercegovini 7. oktobra ove godine održavaju opšti izbori, kao i izbori za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i po ko zna koji puta se ovakvi izbori nazivaju istorijskima i presudnim za državu BiH, ali isto tako se pokazuju i važnima za zemlje u regiji, posebno za Srbiju i Hrvatsku, koji uvijek idu na politiku vitalnih nacionalnih interesa.

Pa je stoga i predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić itekako zainteresovan za izbore u BiH, te se zbog toga putem press konferencije obratio i trenutnom članu Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Mladenu Ivaniću, rekavši da će mu u lice reći sve šta misli o miješanju stranih faktora u same izbore u BiH, a potreban mu je samo jedan dokaz, kojeg posjeduje, da pokaže šta su neki od političara radili i šta su sebi dozvolili.

Oglasi - Advertisement

“Ako bude imao priliku da me sretne jednog dana, ne brinite, i njemu ću u lice reći, ali ću svakako i javno reći šta mislim o svemu tome po okončanju izbora”, rekao je Vučić povodom Ivanićeve izjave da neće komentarisati miješanje stranaca u izbore dok ne vidi dokaze.

Predsjednik Vučić je još rekao za medije da će samo imenom i prezimenom pokazati šta su neki radili i ništa više. Pa je sa tom temom nastavio i ovako:

“Ali ništa to za vas nije veliko iznenađenje, sve vi to znate, samo se prave svi naivni. Ali nije to sad pitanje, neću da se miješam. Imati ću šta da kažem gospodinu Ivaniću, ali kad se izbori završe. Neću da se miješam, što bi on rekao, u unutrašnje odnose BiH, pošto vidim da je Srbija najveći i jedini problem”, rekao je Vučić.

Vučić je ocijenio da će poslije izbora u BiH pritisci na Srbiju i na njega biti još veći, kao i da će biti još više ucjenjivanja od strane zapadnih zemalja, sa ulaskom Srbije u EU.

 

Comments are closed.