Vučić je djelovao kao da mu je krajnje neprijatno, dok je Cvijanovićka uživala u svoj pruženoj pažnji: Ovo je iznenađenje predsjednik Vučić priredio svojoj koleginici iz RS-a (FOTO)

Ovih se dana predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao sa novom predsjednicom manjeg BiH entiteta Republike Srpske, Željkom Cvijanović, a to je bila njena prva zvanična posjeta nekoj drugoj zemlji otkako je preuzela ulogu predsjednice manjeg BiH entiteta.

Novinari i fotografi, koji su se skupili ispred zgrade gdje se nalazi kabinet predsjednika Srbije su zabilježili i način na koji je presjednik Srbije dočekao svoju koleginicu iz Republike Srpske.

Oglasi - Advertisement

Dočekao ju je na pravi muški, džentlmenski način, sa velikim buketom ruža i gerbera.

Bilo je vidljivo da se Aleksandar Vučić baš i ne osjeća prijatno u ulozi kada mora nekome uručiti cvijeće i da se nekako osjeća kao slon u prodavnici stakla, dok je predsjednica Republike Srpske bila priijatno iznenađena gestom svojeg kolege iz Srbije.

U obraćanju medijima predsjednica Republike Srpske i predsjednik Srbije su potvrdili da će nastaviti njihovu dobru suradnju, a Cvijanovićka je napomenula kako Srbija u njoj zasigurno ima dobroga suradnika i da je svjesna kakve sve probleme njen entitet, kao i cijela BiH nose u regiji.

Cvijanovićka je dodala da nju lično interesuje samo stabilnost Republike Srpske u regiji, kao i njen razvoj i prosperitet, ali joj je jasno da za sve to treba biti uloženo dosta napora i to ne samo u izgradnji infrastrukture, već i u poboljšanje cjelokupne ekonomske situacije u manjem BiH entitetu. Ujedno, dodala je Cvijanovićka, mora se mnogo raditi na demografskoj obnovi, kao i na jačanju nacionalne svijesti. Nav la je da građani RS-a vide Srbiju kao zemlju na koju se RS može najviše osloniti.

Predsjednica Republike Srpske je napomenula kako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pomogao RS-u u nekim ključnim momentima i da je pružio neku finansijsku podršku ovome entitetu kada je bilo veoma potrebno, a to ljudi u RS-u neće nikada zaboraviti.

 

 

 

 

Comments are closed.