Vjerovatno ćete ostati bez teksta kada vidite kakve sve testove prolaze dadilje koje rade u engleskoj kraljevskoj porodici (FOTO)

Naravno da je svima nama koji smo roditelji veoma važno, ako imamo malu djecu koja još ne idu u školu, ko će ih čuvati. E , sada zamislite kako to izgleda kod kraljevske porodice i šta se sve očekuje od dadilja koje će čuvati njihovu djecu. Evo koje sve uslove treba da ispunjava dadilja u engleskoj kraljevskoj porodici.

Obrazovanje

Oglasi - Advertisement

To se naravno podrazumijeva, ali dadilje u kraljevskoj porodici moraju tečno da govore engleski, da poznaju svjetsku književnost, psihologiju, filozofiju, sociologiju i istoriju.

Praksa

Trebaju imati znanje i iskustva oko čuvanja djece i brige oko njih, ali ono što je interesantno da te dadilje imaju vježbe na robotima, koji su u obliku beba, koje se ponašaju kao bebe, pa čak u pola noći znaju i zaplakati, a ignorisanje je isključeno

Fizička spremnost

Ove dadilje prolaze i kroz fizičku obuku, jer moraju znati i kako odbraniti sebe, ali svakako i djecu ili dijete koje čuvaju jer se nikada ne zna u kakvoj se situaciji mogu naći.

Moraju odlično voziti

One prolaze teške testove i obuke iz vožnje i to u raznim uslovima, jer se moraju snalaziti u nepredviđenim situacijama, i sigurno dovesti dijete koje čuvaju tamo gdje treba.

Moraju znati čuvati tajne

Nema tračanja i ne smiju prenositi ni najbezazlenije informacije. U koliko tako nešto urade, otkaz je automatski, a snose i neke druge, teže posljedice.

Glavna dadilja

Ovo je glavna dadilja kraljevske porodice. Tj. ona vodi računa o djeci Williama i Kate jer oni nisu željeli da puno dadilja vodi računa o njihovoj djeci, već jedna. Njeno ime je Maria Borrallo koja je diplomirala na Norland College prije 20 godina.

Comments are closed.