Vic dana: Bili Bosanac, Hrvat i Srbin i svaki od njih je napisao svoje obavještenje na agregatu, ali je tekst koji je napisao Bosanac postao pravi hit na internetu (FOTO)

U ovom našem regionu nikada nije dosadno i uvijek ima na pretek stvari o kojma se da raspravljati, polemisati i slično. Podjeljenost ove regije se ogleda u svakom aspektu života, i nema te teme, te situacije oko koje se možemo svi mi na Balkanu potpuno složiti, i ne naći barem neku malu zamjerku.

Takva je situacija i oko jezika u regiji. Mnogo je rasprave u regiji da li su jezici na ovome području isti ili slični, ili su potpuno različiti. Također su tu mnoge polemike i oko postojanja ili nepostojanja jezika, priznavanja ili nepriznavanja određenih jezika, a najviše se koplja lomi u Bosni i Hercegovini, gdje postoje tri konstitutivna naroda, koji svaki za sebe govori svojim jezikom, mada u principu nema neke velike , ako ima i ikave razlike između ova tri jezika, srpskog, hrvatskog i bosanskog.

Oglasi - Advertisement

Tragikomičnost ove problematike je na najbolji način prikazana jednom fotografijom koja je postala pravi hit na društvenim mrežama, a kojom se pokazuje sva podjeljenost i glupost uređenja države BiH.

Na fotografiji je prikazan jedan agregat na kojem su najepljena tri različita upozorenja, na tri, tako se barem misli, različita jezika. Na srpskom, hrvatskom i bosanskom, koji su označeni i zastavama država, što pokazuje još jednu glupost ove države.

Ispod hrvatske zastave piše ” Molimo vas da ne ostavljate kontejnere ispred ovih vrata”.

Ispod srpske zastave je napisano ” Nemojte ostavljati posudu(???) ispred ovih vrata”.

A najkomičnija verzija je ipak ona koja je napisana ispod zastave BiH, a koja ide ovako” Ajde bolan, goni kontejner negdje drugo”.

I komentari ispod fotografije su različiti, ali u principu potvrđuju podjeljenost i glupost naroda na ovim prostorima.

 

 

 

Comments are closed.