Vi ili vaše dijete je dobilo uši u kosi: Pogledajte na koji način možete da se riješite ovih napasti sa namirnicama koje sigurno imate u svojoj kući (FOTO/SAVJET)

0

Problem ušiju u kosi je prava mala noćna mora jer se baš niko ne želi češati u javnosti svo vrijeme. Mada postoji veliki broj hemijskih preparata protiv ovoga problema, ipak je možda bolje da riješite ovaj problem sa nekim prirodnim namirnicama.

Neke od ovih namirnica, osim što će vam pomoći da se riješite ušiju, pomoći će i kvaliteti vaše kose.

Oglasi - Advertisement

MASLINOVO ULJE

Ono je pravi spas kada su u pitanju uši, a izvrsno i uklanja gnjide iz kose. Navodno da se u gustoći ovoga ulja gnjide i uši jednostavno guše, a tretman je namastiti dobro kosu, staviti kapu na glavu i tako ostaviti preko noći jer uši mogu satima da izdrže bez daha.

ULJE ČAJEVCA

Od mnogih eteričnih ulja, čajevac se smatra najučinkovitijim za uklanjanje ušiju. Utvrđeno je da 1% otopine ovoga ulja može 100% da ubije sve uši za nekih 30 minuta. Prije nego li počnete sa ovim tretmanom, dobro je kapnuti jednu kapljicu ovoga ulja na ruku, da bi se spriječile neke eventualne alergijske reakcije, pa ako dobijete promjenu na koži od te kapljice, bolje je za vas da je ne koristite dalje.

SOL

I ona može iskorijeniti uši zbog velikog sušenja. Potrebno je da promiješate četvrtinu čaše soli sa četvrtinom čaše sirćeta i da lagano tu mješavinu stavite na kosu  tako da postane vlažna. Stavite kapu za tuširanje i ostavite tako dva sata, a zatim operite kosu. Ovo ponavljajte svaka tris ata da bi efekt bio što bolji.

Vjerujemo da će vam sada biti malo lakše ako se ikada nađete u situaciji da se morate riješiti ovih napasti iz svoje ili kose vaše djece.

Leave A Reply