Većina žena na pogrešan način čiste svoje WC šolje: Ovaj jednostvani trik će vam uveliko olakšati čišćenje i život

Kao domaćica sigurno znate da oko stana ili kuće u kojoj živite uvijek ima puno posla, i uvijek se nađe nešto što se treba očistiti, oprati, urediti.

Ono što uvijek oduzima najviše vremena svakoj domaćici je svakako čišćenje kupatila, a posebno ima puno posla oko čišćenja WC-a.

Vrlo je vjerojatno da god čišćenja WC-a to radite na pogrešan način, a to je u svakoj kući možda i najprljaviji dio te kuće.

Vjerojatno kada odlučite da je vrijeme za čišćenje WC šolje, da je vaš način da se odmah uhvatite četke koja uvijek stoji pored šolje, ali u stvari, to je najgora stvar koju možete uraditi.

Ova četka kroz njenu upotrebu, svo vrijeme skuplja na svojim dlakama bakterije, jer malo ko tu četku pomno i pažljivo pere poslije upotrebe. Vjerojatno je svako od vas samo malo ispere vodom i vrati na njeno mjesto, a tako se stvara idealna situacija da se ne četki skupi što više bakterija.

Čeku trebate da potopite u neki blaži izbjeljivač nakon svake upotrebe i na taj način ćete uništiti bakterije. Tako barem savjetuju svjetski stručnjaci za higijenu.

Pored toga, tokom noći, četku treba da potopite u dezinfekcijsko sredstvo i tako je ostavite do jutra.

Greške koje se često prave kod čišćenja WC šolje je da mnogi zanemaruju kod čišćenja zadnji dio šolje, koji se često preskače. To što ga okom ne vidite , ne znači da na njemu nema bakterija.

Broj bakterija u kupatilu ili WC-u ćete smanjiti na jednostavan način tako što ćete prije nego li povučete vodu poslije obavljene nužde spustiti dasku na šolju. To je jedan od razloga zašto mnoge domaćice insistiraju da njihovi muškarci spuštaju daske na šolji.

 

 

Comments are closed.