Već vam je muka od stalnih depilacija: Sa ovim domaćim sapunom možete riješiti sve vaše brige

Depilacija je sastavni život svake žene, a i muškarci u posljednje vrijeme ne bježe od ove radnje na tijelu. Žena depiliraju razne dijelove tijela, kože i lica i za to , ponekad izdvajaju velike količine novca za razne kozmetičke preparate koji se koriste u tu svrhu ili za razne kozmetičke tretmane u raznim kozmetičkim salonima, što također plaćaju dosta papreno.

Oglasi - Advertisement

Sigurni smo da su mnoge dame pokušavale do sada hiljadu puta da pronađu najjednostavniji način da se riješite suvišnih dlačica sa svoga tijela ili lica, ali i da nije bolan, kao što pojedine depilacije znaju biti.

Danas, u ovome tekstu, mi za vas imamo izvanredno rješenje za te vaše probleme, nakon kojeg će vaša koža biti izuzetno glatka i svilenkasta.

Sva je tajna u jednome domaćem sapunu, koji možete i sami napraviti, tako da ćete poslije njegove upotrebe zaboraviti na sve voskove ili brijači koji naprave više štete nego koristi, a ujedno je i bezbolno, što je nekada i najvažnije.

Ono što vam je potrebno za pravljenje ovoga sapuna, odnosno namirnice koje treba te su:

  • 1/4 šolja aloe vera gela
  • 1/4 šolja kastilj sapuna i to tečnog
  • jedna kašika bademovog gela
  • 1/4 tople, destilovane vode
  • eterično ulje, po želji, nekoliko kapi
  • čista plastična flašica, od nekog tečnog sapuna, da se u njega može sipati napravljeni sapun.

Priprema ide na sljedeći način: Sve ove već navedene sastojke dobro izmiješajte , a dobivenu tečnost prebacite u flašicu koju ste već pripremili. Prije svake upotrebe flašicu dobro protresite, a savjet je da ovaj sapun koristite prilikom tuširanja. Ovu smjesu možete da koristite otprilike oko dva mjeseca, a zatim morate da pravite novu, Poslije svake upotrebe ćete primjetiti da se vaš broj dlačica smanjuje, a na kraju ih više nikako neće biti.

 

 

 

Comments are closed.