Već se godinama bori sa podmuklom bolešću, ali život i dalje živi punim plućima: Jelena Rozga iskreno o svojim zdravstvenim problemima

Jedna od najpopularnijih, a i najljepših pjevačica pop muzike sa ovih prostora je svakako Jelena Rozga, koja je prije nekog vremena novinarima otkrila da je još u periodu, odmah nakon odlaska iz grupe Magazin, primjetila da joj se nešto čudno dešava sa tijelom, kao i u organizmu, te je zbog toga odradila neke preglede, povadila nalaze da bi joj na kraju bio dijagnosticiran poremećaj rada štitne žlijezde.

Oglasi - Advertisement

Tako je Jelena novinarima ispričala da je još 2006. godine primjetila neke poteškoće, pretjerano umaranje, vrlo lako je gubila težinu, a imala je i velike probleme sa kožom. I to se sve desilo u periodu kada je napravila veliki iskorak u svojoj karijeri napuštajući grupu Magazin i prelazeći u solo vode. Tada je Jelena odlučila da se posavjetuje sa doktorima i stručnjacima, pa joj je nakon mnogih pretraga dijagnosticirana ova bolest, koja se stručno naziva hipertireoza.

Jelena zbog toga svog iskustva voli da kaže da je život prelijep i da ga treba živjeti punim plućima, i bez obzira što joj zdravstveni problemi znaju često otežavati dane, ona je lavica po horoskopu i nikada se ne predaje. Na tu vrstu problema ona gleda kao na nešto što ona treba riješiti, a ne na nešto što će je ometati u životu i u poslu. Sebe smatra velikim i vječnim optimistom, pa i na te zdravstvene probleme gleda sa velikim optimizmom.

Inače, bolest koju ima Jelena Rozga je bolest koju ima veliki broj populacije, posebno žena, a u posljednje vrijeme se sve više žena sa estrade, kao i iz sporta oglašava da imaju stanovitih problema sa ovim oboljenjem.

 

 

Comments are closed.