Vaše stare patike će izgledati kao nove ako ih operete uz pomoć ovoga trika u veš mašini, a nećete ih ni oštetiti: Nećete imati potrebe za nabavkom novih patika (FOTO)

Svako od nas ima neke patike ili tene koje su mu veoma drage i za koje bi volio da mu potraju što je duže moguće. Mi vam u ovome tekstu predstavljamo jedan od najjednostavnijih ali i najučinkovitijih načina pranja patika, sa kojim ćete vratiti sjaj svojih patika, kao da ste ih maloprije donijeli iz prodavnice.

Prvo što treba da uradite je da svoje patike dobro zaštitite da se ne bi oštetile prilikom pranja.

Noć prije pranja u svoje patike stavite po tri kašikice soda bikarbone, i to jednako u svaku patiku, i tako ih ostavite do jutra da odstoje.. Ujutro skinite pertle sa patika,a sodu izbacite iz patika. Pertle stavite u neku jastučnicu, tako da ne zapnu u mašini.

Patike u mašinu stavite sa nekoliko peškira, i to jedno 4- 6 peškira, jer se na taj način pravi neka vrsta ravnoteže, da ne bi patike previše udarale u bubanj mašine.

Za pranje možete da koristite obični deterdžent ili tečni sapun, a mašinu uključite na hladno pranje, i to pola sata do 40 minuta. Zatim, nakon završenog programa mašine, izbvadite patike i ostavite ih da se osuše, ali nipošto ih ne stavljajte u mašinu za sušenje veša, jer se na taj način može oštetiti lijepak na patikama.

Ova metoda je veoma učinkovita i već su je mnogi uspješno koristili pa vjerujemo da ćete i vi sami biti zadovoljni kako su vaše patike ispale na kraju i kako čisto i novo izgledaju, tako da ćete vjerojatno i svim svojim prijateljima preporučiti isti. Jer sve je bolje od novih troškova za kupovinu novih patika

 

 

 

Comments are closed.