Uz pomoću ovoga ruskog narodnoga lijeka više nikada nećete imati problema ni sa glavoboljama, ni sa migrenama jer nestaju za tren (RECEPT)

Svi mi, manje ili više imamo nekada probleme sa glavoboljama. Nije važno da li se radi o mladim ili starim ljudima, ali vrtoglavice, zujanje u ušima, i veoma bolne glavobolje dosta često znaju i da pokvare dan, a nekima i cijeli život. Obično je dovoljno da uzmemo i popijemo analgetik , pa da bol prođe, ali ponekada, kada je bol neizdrživa, onda mogu da pomognu neki prirodni lijekovi.

Kada je u pitanju obična glavobolja, veoma je učinkovit obični krompir, a to je jedan od najstarijih recepata. Krompir treba samo da presiječete na pola i da sa njim trljate dio oko sljepoočnice i čela, a kada se sve osuši glavobolja bi trebala da prestane.čela

I kafa i limun pomažu kod glavobolje. U šolju crne kafe iscijedite jedan limun, sve to popijte i malo sačekajte da bol prestane.

Učinkovito je i masiranje sa uljem od mente i lavande. Uzmite ulje od jedne od ove dvije biljke i sa njom lagano masirajte nosnu kost, te dio oko očiju, a ne bi bilo loše i da vam neko malo izmasira potiljak, ramena i vrat, da bi se poboljšala cirkulacija krvi i na taj način otklonila bol.

Međutim, kada su migrene u pitanju tada je lijek od đumbira veoma dobar jer đumbir ima analgetsko dejstvo i veoma brzo djeluje, a možete ga koristit na dva načina i to kao čaj ili da jednostavno grickate đumbir.

Riblje ulje je veoma dobro za migrenu a koristi se u obliku kapsule ili se koristi za masažu.

Obični led se također koristi za uklanjanje migrene, a sve što treba da uradite je da legnete u tihu i zamračenu sobu i da na čelo stavite hladne obloge, a sve to umotajte nekom maramom ili stavite kapu na glavu.

 

 

Comments are closed.