Uz pomoću ovoga ruskog narodnoga lijeka više nikada nećete imati problema ni sa glavoboljama, ni sa migrenama jer nestaju za tren (RECEPT)

0

Svi mi, manje ili više imamo nekada probleme sa glavoboljama. Nije važno da li se radi o mladim ili starim ljudima, ali vrtoglavice, zujanje u ušima, i veoma bolne glavobolje dosta često znaju i da pokvare dan, a nekima i cijeli život. Obično je dovoljno da uzmemo i popijemo analgetik , pa da bol prođe, ali ponekada, kada je bol neizdrživa, onda mogu da pomognu neki prirodni lijekovi.

Oglasi - Advertisement

Kada je u pitanju obična glavobolja, veoma je učinkovit obični krompir, a to je jedan od najstarijih recepata. Krompir treba samo da presiječete na pola i da sa njim trljate dio oko sljepoočnice i čela, a kada se sve osuši glavobolja bi trebala da prestane.čela

I kafa i limun pomažu kod glavobolje. U šolju crne kafe iscijedite jedan limun, sve to popijte i malo sačekajte da bol prestane.

Učinkovito je i masiranje sa uljem od mente i lavande. Uzmite ulje od jedne od ove dvije biljke i sa njom lagano masirajte nosnu kost, te dio oko očiju, a ne bi bilo loše i da vam neko malo izmasira potiljak, ramena i vrat, da bi se poboljšala cirkulacija krvi i na taj način otklonila bol.

Međutim, kada su migrene u pitanju tada je lijek od đumbira veoma dobar jer đumbir ima analgetsko dejstvo i veoma brzo djeluje, a možete ga koristit na dva načina i to kao čaj ili da jednostavno grickate đumbir.

Riblje ulje je veoma dobro za migrenu a koristi se u obliku kapsule ili se koristi za masažu.

Obični led se također koristi za uklanjanje migrene, a sve što treba da uradite je da legnete u tihu i zamračenu sobu i da na čelo stavite hladne obloge, a sve to umotajte nekom maramom ili stavite kapu na glavu.

 

 

Leave A Reply