Uz pomoć ovoga malog trika vaša cijela kuća će lijepo mirisati: Samo stavite ovo u ugao prostorije koju želite osvježiti i gledajte čaroliju (VIDEO)

Ako ste prava domaćica i ako držite do sebe, onda uvijek radite na tome da vam kuća uvijek blista, izgleda besprijekorno i da lijepo miriše. Posebno ako vam dolaze gosti, pa želite da se oni osjećaju ugodno u vašem domu.

Mirisi nekada mogu biti baš poseban problem, posebno nakon nekog kuhanja sa teškim začinima ili drugim namirnicama koje daju karakterističan mirisi.

Oglasi - Advertisement

Mi za vas imamo jedan mali trik pomoću kojeg će vaša kuća lijepo mirisati, a bez upotrebe vještačkih osvježivača vazduha, veća na sasvim prirodnoj osnovi.

Prije nego li vam dođu gosti, upotrijebite ovaj trik.

U nekom manjem loncu ili šerpi zagrijte vodu i u nju dodajte limunovog soka i neke mirisne biljke koje imate u domu, kao što je lavanda ili metvica. Pustite da voda proključa, bez poklopca na šerpi, i pustite da miris ispuni prostorije vašeg doma. Isto tako možete staviti i neke druge biljke , čije mirise više volite.

Miris cigareta poslije pušenja je također veliki problem za riješiti ga, ali i to se može uraditi na sljedeći način.

Napravite mješavinu od 200 grama eukaliptusa, a to se može naći u većini apoteka, kao i od jednog litra bezbojnog sirćeta.. Sve to zajedno ćete staviti u jednu posudu koja se može zatvoriti, a kada vam bude potrebno, odvojite nekoliko supenih kašika u posebnu posudu, zagrijte tu količinu dok ne prokuha, i onda ostavite posudu sa tečnošću da isparava u prostoriji koju želite da osvježite i riješite se mirisa cigara.

Miris duvana se teško otklanja iz prostorije, ali sa ovim trikom ćete imati velikog uspjeha, sigurni smo.

 

Comments are closed.