Uskoro kreću proljetna kućna spremanja: Genijalni trik uz pomoću kojeg ćete očistiti svoje tepihe i istjerati svu prljavštinu iz njih, a nije niti malo komplikovan (FOTO)

Još malo pa eto nama proljeća u naše krajeve, a sa njim kreće i veliko čišćenje naših stanova i kuća, famozno osvježenje, a samim time na red dolazi i čišćenje tepiha koje nekada zaista zna biti veoma zamorno i dosadno. Mnogi svoje tepihe zaista rijetko čiste, ali trebali bi da promijene tu svoju naviku.

Oni koji su barem jednom čistili tepih znaju da to nije niti malo lagan, ali ni jednostavan posao, a mnogi vjeruju da samo izribani tepih je čist tepih, mada krajevi tepiha uvijek na kraju ostanu malo više neočišćeni.

Stoga mi za vas imamo jedan trik uz pomoću kojeg ćete svaki svoj tepih veoma dobro i kvalitetno očistiti

Prvo što treba da uradite je da tepih usisate kao i obično, a zatim da ga okrenete i isto uradite i sa druge strane tepiha. Na taj način čistite prljavštinu koja se nakupila i sa druge strane, a i sami ćete biti iznenađeni kada vidite koliko se prljavštine nakupi sa te strane.

Poslije toga dobro očistite pod ili parket, pa opet ponovite postupak usisavanja tepiha sa obje strane. Ukoliko se nastavi pojavljivati prljavština na vašem podu, postupak treba da ponavljate sve dok se prljavština ne prestane pojavljivati

Vjerojatno se mnogima od vas ovaj postupak čini dosta zamornim i dugim, ali ovo je zaista odličan trik uz pomoću kojeg ćete svu prljavštinu iz tepiha očistiti, a da pr tome ne morate da koristite bilo kakva hemijska sredstva.

Ovaj trik je podijeljen i na društvenim mrežama i mnoge domaćice koje su ga isprobale se kunu da im tepisi nisu bili nikada čišći, i da sada svaki put čiste svoje tepihe na ovaj način, malo zamorniji i duži, ali ipak efikasniji.

Probajte ovaj trik i to već danas, znajte da se nećete pokajati.

Comments are closed.