Upozorenje svim vozačima: Kreće velika akcija saobraćajne policije, a na jednu stvar će policajci obraćati posebnu pažnju

Pripadnici MUP -a Republike Srpske u narednom periodu će realizovati akciju “Pojas, sigurnosne sjedalice za djecu i mobilni telefoni” i to sa ciljem povećanja sigurnosti u saobraćaju koja će dovesti do smanjenja posljedica po lica u saobraćajnim nezgodama, smanjenja materijalne šteta u saobraćajnim nesrećama, kao i smanjenje nastradalih u samim nesrećama.

Ako ste imali namjeru da se zaputite u te krajeve ili živite u tom manjem BiH entitetu svakako treba da budete oprezni ako ne želite da otežate situaciju na svome budžetu sa nekim kaznama.

Oglasi - Advertisement

Kako u medijima navode, ova akcija će se odvijati u periodu o 15-31. oktobra i biti će rasprostranjena širom Republike Srpske. Iz odjela za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, podsjećaju građane da je korištenje pojasa pri vožnji zakonska obaveza za svakog vozača, a da je i sjedalica za djecu isto tako zakonski određena, kao i da je strogo zabranjena upotreba mobilnih uređaja tokom vožnje.

Prema podacima koji su uzeti iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, samo u devetom mjesecu ove godine je evidentirano čak 7.628 saobraćajnih nesreća, a u njima je stradalo čak 2.645 lica, od kojih je čak 75% onih koji spadaju u vozače ili saputnike i putnika u vozilu. Analiza je pokazala da više od 70% nastradalih nije koristilo pojase, a posebno je to primjetno kod mladih osoba, učesnika u saobraćaju, koji vrlo malo ili nikako koriste sigurnosne pojaseve.Time je ugrožen ne samo njihov život, nego i životi svih učesnika u saobraćaju.

Zbog toga je i sve više radara na saobraćajnicama Republike Srpske, da bi se što više i na taj način uticalo na sigurnost u saobraćaju.

 

Comments are closed.