Udavala se dva puta: Iznenadit će vas kako izgleda muž Angele Merkel, a tek kad čujete čime se bavi (FOTO)

Njemačka kancelarka Angela Merkel je svakako jedna od najuticajnijih političarki u Europi, ali i u čitavom svijetu. ali je definitivno najmoćnija žena Njemačke. Jednostavno, ona je neko ko se pita o svim pitanjima koji se tiču globalne politike, a u Njemačkoj je njena riječ zadnja već nekoliko mandata kako obavlja dužnost kancelarke.

Jedno od pitanja u koje je Angela involvirana je svakako pitanje migranata, kao i njena odluka da dozvoli tim ljudima da ulaze u Njemačku, naravno uz detaljnu provjeru. Ta je njena odluka donekle podijelila Njemačku, ali kancelarka Merkel čvrsto stoji iza svojih stavova i ne dozvoljava da je bilo šta poremeti u ostvarivanju njenih planova i ideja.

Jedno je sigurno, a to je da se o njenome privatnom životu veoma malo zna. Ona je jedna od javnih osoba koja želi da privatni život zadrži privatnim koliko je moguće. O njoj se zna da je u braku sa doktorom hemije Joachimom Sauerom od 1998. godine. Oboma im je to drugi brak, a on iz prvoga braka ima dva sina.

Po pisanjima medija njih dvoje se odlično slažu i nadopunjuju, a kada su zajedno jedna od tema o kojoj skoro nikako ne razgovaraju je politika jer ima mnoštvo drugih tema koje oboje interesuje i koje ih povezuju. Angela za svoga muža kaže da je veoma dobar u dijeljenju savjeta i da oboje vole operu i prirodu.

Sam Joachim nije neko ko voli puno da se eksponira u javnosti, bez obzira što je suprug jedne od najmoćnijih žena svijeta. Najviše voli da se bavi svojim naučnim radom u kojem je izvanredan

 

 

Comments are closed.