Učenik zamolio nastavnicu da mu da dvojku, ali kada je pročitala njegov sastav, skamenila se: Ovako danas razmišljaju današnja djeca i to većina njih (FOTO)

Poznato je da su naša djeca, uslijed stalnog kontakta sa internetom, kao i sa društvenim mrežama pod stalnim uticajima raznih medija, koji na razne načine, svojim tekstovima i fotografijama u prvi plan stavljaju osobe sumnjivog morala i ljudskih kvaliteta, koji na razne načine, ali samo ne na način koji se može smatrati normalnim, dolaze na naslovnice raznih novina, tablioda i portala.

Oglasi - Advertisement

Pa tako naša djeca trenutno imaju totalno poremećen sistem vrijednosti jer im mediji ukazuju da su osobe poput starleta, egzotičnih plesačica, rijaliti takmičara, kriminalaca, one osobe na koje se oni trebaju ugledati ako žele da nešto naprave u životu, dok pozivi profesora, doktora, umjetnika i sličnih, cijenjenih i uvaženih zanimanja baš i nisu vrijedni pažnje.

Tako se i ovaj učenik pohvalio svojom zadaćom, za koju je dobio najslabiju ocjenu, ali se ujedno i pohvalio samom reakcijom njegove nastavnice ili učiteljice, koja je ostavila i adekvatan komentar ispod zadaće.

Naime djeca su dobila za zadatak da napišu sastav na temu” volio bih se probuditi kao…”, a ovaj dječak, koji se pohvalio svojom zadaćom i ocijenom je poželio da bude, ni manje, ni više, nego diler.

Još je, nakon što je u sastavu sve detaljno opisao šta bi radio i u čemu bi se sastojao njegov posao, na kraju sastava dodao i direktnu poruku za nastavnicu ”Može li dva za trud?”

Da bi mu učiteljica odgovorila na ovaj način:

‘Kristijane! Tvoja zadaća je zabrinjavajuća. Od svih mogućih zanimanja, životinja pa i stvari ti izabereš da se probuduš kao diler!!! Da si napisao cijelu bilježnicu i još jednu takvu o toj temi ne bi dobio dovoljan ni pod razno. Zdrav razum mi ne dozvoljava da ovaj rad prepun ilegalnih radnji i nabrajanja raznih opojnih sredstava uopće pokušam ispraviti. Napisat ćeš novu školsku zadaću s novom temom koju ću ja odrediti i u njoj ne želim više čitati ni o dilerima, ni o drogi, ni bilo kojim stvarima koje su ZAKONOM RH zabranjene!!! Duboko sam šokirana! Nedovoljan (1)’

Comments are closed.