Ubjedljivo najjača krvna grupa: Osobe koje imaju ovu krvnu grupu žive najduže i daleko su otpornije na bolesti

Postoji mnogo razloga zbog kojih je veoma bitno znati koja ste krvna grupa. Nikada se ne zna kada ćete doći u situaciju da vam zatreba krv, ili da nekome morate dati krv, a tada je veoma važno da već znate koja ste krvna grupa, da se ne bi gubilo dragocjeno vrijeme na otkrivanje te informacije.

Ipak, jedna krvna grupa je posebna i smatra se da su osobe koje imaju ovu krvnu grupu mnogo otpornije od drugih.

Oglasi - Advertisement

Zna se da je krvna grupa AB univerzalni primalac, dok je nulta krvna grupa univerzalni davalac, ali neka su istraživanja pokazala da ljudi koji imaju nultu krvnu grupu su mnogo otporniji na neke bolesti pa i na sam rak.

Kao što smo već napisali, veoma je bitno znati koja ste krvna grupa, a da je to važno, evo i primjer zašto- Naime, ukoliko je žena, negativna krvna grupa, a trudna je, dok je njen muž pozitivna krvna grupa, beba će naslijediti očevu krvnu grupu. Zbog toga što je beba pozitivne krvne grupe, a majka je negativna, majčino tijelo i organizam u tom slučaju smatraju bebu stranim tijelom i organizam stvara antitijela.

U prvoj trudnoći se stvori dovoljan broj antitijela, pa najčešće te trudnoće prođu dobro i bez komplikacija, ali rizik od spontanog pobačaja na svakoj sljedećoj trudnoći je, kako kažu stručnjaci, iznimno velik

Zbog toga trebate znati svoju krvnu grupu, jer ukoliko ste trudni, a negativna ste krvna grupa,  dok je otac bebe  pozitivan, onda se u tom slučaju daju lijekovi i neće biti štetnih posljedica po dijete.

Ukoliko ste vi pozitivni, muškarac negativan, tada najčešće nema štetnih posljedica. Bitno je da je žena pozitivna.

Comments are closed.