U punoj aščinici Sarajlija ustupio mjesto trudnici: Nije ni slutio da će zbog toga požaliti

Ono što je jedna od osnova pri odrastanju i šta nas roditelji pored riječi i govora prvo uče je kulturno ponašanje, ophođenje, poštivanje starijih, ubogih, invalida.

Biti kulturan, barem u onim nekim osnovnim stvarima uopšte nije teško, samo treba htjeti. Ustupiti mjesto u autobusu starijem, bolesnom ili trudnici je svakom normalnom mozgu sasvim uobičajena stvar.

mada, postoje i ljudi koji će tu vašu osobinu, vrlinu da iskoriste i da vas i prevare, za svoju sopstvenu korist. Stoga, u životu, jer takvo je vrijeme, treba biti oprezan i kad si kulturan i lijepo se ponašaš.

Osnova je, budite kulturni, pomozite kome je pomoć potrebna, ali imajte svoje stvari, torbu, tašne, kese, novčanik, mobitel uvijek na oku ili pri sebi i ne ostavljajte ih bez nadzore ni na sekundu jer za tili čas možete ostati bez tih stvari dok pomažete drugome.

Muškarac o kome je ovdje riječ je htio da bude susretljiv i da prepusti svoje mjesto jednoj trudnoj ženi u jednoj aščinici u Sarajevu. Taj dan je bila velika gužva i dugo se čekalo na mjesto, a onda je u aščinicu ušla i jedna velika grupa stranaca, turista i domaćini su se odmah razletili da im pronađu mjesta u aščinici.

Među strancima je bila i jedna trudnica, pa je jedan gospodin ustao i ponudio svoje mjesto na trenutak ostavivši sat koji je bio namijenio svojoj kćerci za rođendan, na stolu, dok je uzimao stvari od trudnice, da bi ona mogla lakše sjesti.

Trudnica je odmah zatim shvatila da mora do WC-a da opere ruke, a kutija je i dalje bila na stolu.

Međutim, kada je muškarac uzeo kutiju, uvidio je da je kutija lakša i da je prazna. Sat iz kutije je nestao. Shvatio je da je trudnica pri sjedanju uzela sat iz kutije. Potrčao je za njom u WC, ali nje više nije bilo tamo, kao ni sata.

Ne kažu za džabe, dobar i budala su dva brata.

 

 

 

Comments are closed.