U Martu stiže posljednji i najjači udarac zime: Stiže nam novih 10 sibirskih dana kojih se trebamo čuvati (FOTO)

0

Ono što je obilježili par sedmica iza nas, barem kada su temperature u pitanju su veoma visoke temperature za ovo doba godine, zatim nagli pad temperature, pa ponovni skokovi, i sve su šanse da će se na ovaj način mijenjanje visine temperature nastaviti tokom cijelog februara

Trenutno je skoro u cijeloj regiji nešto topliji vazduh, temperature su za ovaj dio zime poprilično visoke, a slično vrijeme ne nas čeka tokom cijele ove sedmice, pa sve do kraja sljedećeg vikenda. Veoma velike oscilacije između jutarnjih i dnevnih temperatura, kao i poprilično visoke temperature tokom dana, nije baš nešto normalno i što se očekuje u februaru mjesecu.

Oglasi - Advertisement

Vrlo brzo možemo očekivati da se sve nekako vrati u zimsku normalu, a to znači opet zahlađenje, malo blaže ovoga puta, sa jutarnjim minusima i dnevnim temperaturama do 4- 5 stepeni celzijusa.

Kako meteorolozi najavljuju, do kraja februara neće biti nekih većih temperaturnih oscilacija, a maksimalne temperature će u pojedinim danima dostizati i do 15 stepeni celzijusa., a na temperature ispod nule se može očekivati u planinskim krajevima.

Prema nekim dugoročnim prognozama, mart mjesec bi mogao biti malo više hladniji nego li je to za to doba godine normalno, pa se najavljuje u maru još najmanje deset dana malo ekstremnijih hladnoća jer se očekuje da će ove naše krajeve da zahvati još jeda kraći i dosta blaži sibirski talas, ali ipak bi i ovoga puta temperature mogle dosezati i do minus 10 stepeni celzijusa, dok će padavina u vidu snijega najviše biti u planinskim krajevima, i mnogo manje u ostatku regije.

Leave A Reply