U emisiji na srpskoj televiziji Brega i Đuro otpjevali ”Bosanski hip-hop” i oduševili sve na društvenim mrežama (VIDEO)

Poznato je da je Goran Bregović jedan od najpopularnijih muzičara sa ovih prostora, a da je dosegao sa svojom muzikom i svjetsku slavu kao malo ko iz ovih krajeva.

Vođa nekada najpopularnijeg benda Jugoslavije Bijelog dugmeta je samo sa tim bendom postavio neke rekorde u broju izdatih i prodatih ploča, da će to teško biti ikada sustiči.

Oglasi - Advertisement

Na desetine je hitova koje je Brega napravio za Dugme, kao i za neke druge izvođače koji se i dan danas pjevaju i koji su i dalje popularni kao i u danima kada su tek nastali.

Poslije raspada Bijeloga dugmeta, a i bivše države, Bregović se malo više dao u pravljenje filmske i pozorišne muzike, a u međuvremenu je osnovao i Orkestar za vjenčanje i sahrane sa kojima je stekao svjetsku slavu i ne postoji dio svijeta niti kontinent gdje Bregović sa svojim orkestrom nije imao koncert za koje se uvijek tražila karta više.

Prošlog je vikenda Beograd na neki način bio stjecište poznatih i popularnih Sarajlija, pa je tako u studiu RTS-a , na Košutnjaku snimana emisija o Goranu Bregoviću, a u jednome trenutku su se zajedno našli Goran Bregović(68), Branko Đurić Đuro(56) i Mladen Vojčić Tifa, koji su gostovali u toj emisij pod nazivom ”Da, možda ne”, a kojoj je tema bila karijera Gorana Bregovića.

U jednome dijelu emisije Brega i Đuro su otpjevali duet, i to rekli bi u folk, hip-hop, stilu, a pjesmu su nazvali ”Bosanski hip-hop”, koji je za veoma kratko vrijeme postao veoma popularan na društvenim mrežama.

Pjesmom je nekako objašnjena i Bregina karijera, jer je opšte poznato da ga mnogi optužuju za posuđivanje pjesama od svojih kolega, pa je on, na ovaj način, zajedno sa Đurom, pokušao i to objasniti.

 

 

Comments are closed.