U emisiji kod Jovane i Srđana došla da ispriča svoju priču kako ima doktorat i kako ne može naći posao u Srbiji: A onda ju je Jovana prijatno iznenadila sa jednim prijedlogom (FOTO)

0

Jutarnji program koji vode Jovana i Srđan je jedan od najpopularnijih jutarnjih programa u regiji, a posebno su popularni zbog zanimljivih gostiju koje ugušćuju pa je tako i žena imenom  Sonja Pajić nedavno bila gošća u njihovoj emisiji.

Sonja je iinače tokom školovanja bila ”Vukovac” a sa 23 godine je diplomirala španjolski jezik u Beogradu, a objavila je i mnoge naučne radove, imala je i neka usavršavanja u Americi i u Rusiji, te je i radila na jednom fakultetu u Španiji

Danas ima 32 godine, postala je i majka i odlučila je da se vrati u Srbiju, ali tu za nju nema posla jer je kako kaže prekvalifikovana

Sonja je potvrdila sve ove informacije, kao i da je poslije diplome odmah upisala doktorske studije, da se usavršavala po svijetu, a kada se vratila u Srbiju shvatla je da neće dobiti posao jer je previše školovana. Kada je predala CV u jednoj Osnovnoj školi odbijena je uz objašnjenje direktora da njima nisu u školi potrebni doktori već neko ko se želi usavršavati.

U stvari, priča je klasična balkanska, u školi su već imali nekoga koje bio određen za taj posao, a konkurs je samo bio formalna stvar i konkurs se pravio samo za jednoga čovjeka.

Slično iskustvo je imala na još nekoliko mjesta pa je odlučila da sve to objavi u javnosti i mislila je da će joj to pomoći da nađe posao, ali poslije toga je doživjela neka poniženja koja nije ni sanjala da će joj se desiti.

Pa je tako konkurisala na mjesto asistenta za španski jezik na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, i mada je bila najbolji kandidat, sa najboljim ocjenama, sa naučnim radovima, na kraju je na posao primljena žena koja je studirala više od 20 godina i u 45 godini je počela da radi kao asistent, a Sonja je tada imala samo 28 godina i bila je uspješnija od te žene u svakom segmentu.

Na kraju je završila na sudu, i dokazala je da je u pravu, ali je u međuvremenu konkurs prošao.

Kada je završila sa svojom pričom u jutarnjem programu, Jovana ju je pitala da li bi radila na televiziji i da li bi joj predstavljao problem da često putuje, a da će ona vidjeti sa ljudima na televiziji da dobije posao kod njih

Sonja je bila iznenađena ponudom, pristojno se zahvalila i rekla je da bi vrlo rado bila dio tog kolektiva, posebno ako može kvalitetno da doprinese kompaniji.

 

 

 

 

 

Leave A Reply