Tužna priča o dječaku koji je Meghan Markle poklonio ogrlicu od tjestenine (VIDEO)

 

Nova britanska vojvotkinja Meghan Markle ne prestaje da oduševljava javnost, kako u Britaniji tako i širom svijeta. Što svojim ponašanjem, što svojim modnim kreacijama, novine su pune natpisa o njoj i većina njih su veoma pozitivni.

Oglasi - Advertisement

Meghan Markle je trenutno na australskoj turneji, a u toj posjeti je do sada dobila mnoge poklone, ali za vrijeme posjete Melburnu dobila je jedan poklon koji ju je posebno razveselio, a njoj je postao unikatni modni dodatak, a to je ogrlica od tjestenine koju joj je poklonio šestogodišnji dječak.

Meghan je prilikom posjete u mnoštvu dječaka primjetila jednog koji je držao natpis na kojem je pisalo  ” Napravio sam ti ogrlicu”. Meghan je sa velikim osmijehom prišla dječaku, prihvatla poklon i bez puno razmišljanja ga stavila oko vrata.

Gavin, kako se zobve ovaj dječak je ogrlicu napravio od tjestenine, koju je obojio zlatnom bojom, a komadiće je nanizao na sasvim običnu vrpcu.

Čitava ova priča, a i fotografije su obišle cijeli svijet, a mnogi su ljudi na društvenim mrežama preporučili Gavinu da nastavi da pravi takve ogrlice i da ih prodaje. Dječak isprva to nije želio da radi, ali na savjet majke da bi bilo dobro da pravi te ogrlice i novac od njih da daje u humanitarne svrhe, dječak je pristao, posebno jer velike humanitarne stvari rade i njegovi uzori Meghan i Harry.

Gavina je na ovaj postupak motivirao i gubitak mlađe sestre koja je rođena kao mrtvorođenče, prije 4 godine, što je za cijelu porodicu, a posebno za Gavina bio veliki gubitak.

Njegovi roditelji kažu da iz tog razloga Gavin želi da pomogne drugim ljudima koji su se našli u sličnoj situaciji kao i on.

Gavin je uz očevu pomoć otvorio i internet stranicu, preko koje prodaje svoje ogrlice po cijeni od 20 dolara po komadu.

 

 

Comments are closed.