Tužna ispovijest jedne djevojke na društvenim mrežama: “Kad sam vidjela šta je u maminom telefonu, nisam mogla sebi doći mjesec dana”- Zgadila mi se

Porodica je kamen temeljac, stub svakoga društva i poznato je da ljudi, njihov uspjeh u životu, karakter koji posjeduju, osobine i osjećaja dosta ovise od okruženja u kojem su odrasli i od načina na koji su vaspitavani.

Nekako je postalo pomalo i zabrinjavajuće da u ovo moderno vrijeme, kada je važna samo dobit i da se ima najviše što se može porodica i nije tako važna kao nekada.

Svakim danom smo svjedoci sve više i više priča o otuđenjima u porodicama, o svađama roditelja i djece, braće i sestara, o raspadima cijelih porodica zbog sasvim nevažnih stvari, kao što su novac, nekretnine, ljubavnici ili ljubavnice, momci ili djevojke.

Tako nekako izgleda i ova priča djevojke iz jednoga dijela Balkana koja je osvanula na društvenim mrežama i koja je svojim statusom pokušala da objasni svoj odnos, odnosno ne- odnos sa majkom.

Pa je tako sebe u statusu opisala kao djevojku koja ima tek 22. godine i živi sa majkom. Njena majka je, kako ova djevojka kaže, non-stop ljuta na nju, stalno je nervozna i uvijek nađe razloga za svađu. Poslije svake svađe je majka istjera iz stana, a kada joj ona zaprijeti da se jednom neće ni vratiti, majka joj samo kaže da u tom slučaju svakako zaboravi na nju i da uopšte postoji.

Jednoga dana je ova djevojka uspjela da provali lozinku telefona svoje majke dok je ova spavala opijena tabletama za smirenje i tada je u majčinom telefonu pronašla fotografije njene majke i njenoga ljubavnika, kao i neke fotografije istoga čovjeka, ali sa drugom ženom.

Shvatila je da njena majka ima ljubavnika, i to već duže vrijeme, ali je shvatila i da taj ljubavnik vara njenu majku sa drugom ženom i da je vjerojatno to razlog zašto svu nervozu i ljutnju iskaljuje uvijek na njoj.

Priznala je djevojka da joj se majka pomalo i zgadila nakon gledanja tih fotografija, posebno zato jer je nju krivila za svoje promašaje u ljubavi. Kako kaže ova djevojka, ona niti pije, niti piši, radi, ima svoj posao, doprinosi porodici, ne izlazi do kasno i opet joj nije dobra, dok joj je ljubavnik, varalica još uvijek dobar.

Djevojka je potražila i savjet od ljudi sa društvenih mreža, kako da se ponaša i šta da radi i većina ju je savjetovala, pošto već ima i posao i sve, da joj je krajnje vrijeme da se makne od majke i počne da živi svoj život, a majka neka se snalazi sama sa svojim ljubavnikom.

 

Comments are closed.