Traži Isidoru iz skloništa, koja je 91. godište: Student 19 godina nakon bombardovanja dao oglas sa kojim je nasmijao cijelu Srbiju, a razlog je fantastično smiješan

Društvene mreže su veoma popularne, ali posebno među mladim ljudima, dok su studenti baš posebno navučeni na društvene mreže i to iz raznih razloga, a posebno su im interesantne zbog raznih grupa koje se formiraju unutar društvenih mreža i pomoću kojih dobijaju određene informacije koje su im potrebne u datim trenucima.

Sem što se studenti unutar takvih grupa međusobno pomažu sa raznim informacijama koje su im važne za studiranje i saznanja iz određenih predmeta, budući akademski građani također koriste i ove grupe da bise povezali sa nekim ljudima koje su u nekim trenucima upoznali, ili da saznaju šta se desilo sa nekim njihovim prijateljima sa kojima su izgubili svaki kontakt.

Oglasi - Advertisement

Tako je i jedan Nemanja iz Beograda, postavio urnebesno smiješan status na jednoj od takvih grupa u kojem traži jednu Isidoru koju je upoznao u skloništu prije 19 godina i koja mu je uzela ljigavca i nije mu ga nikada vratila.

Pa tako u svome statusu Nemanja piše kako je vidio da mnogi na ovaj način pokušavaju da pronađu neke osobe, pa je i on odlučio da pokuša da nađe jednu Isidoru koju je upoznao davne 1999. godine za vrijeme bombardiranija, u jednom skloništu gdje je stanovao. Nemanja kaže da su oboje imali sedam godina tada , ali da je Isidora stalno plakala i da su je njeni roditelji pokušavali smiriti sa raznim stvarima, igračkama, slatkišima, slikovnicama, ali da ništa nije pomagalo. Onda je Nemanja odlučio da joj da svoga ljigavca, koji su bili veoma popularni u to vrijeme. Isidori se u početku  malo i gadila ta igračka, ali kada ju je počela stiskati i prebacivati iz ruke u ruku Nemanja joj je rekao da smije da se igra sa njim sve dok ne prestane plakati. Ubrzo je prestala i vazdušna opasnost, a tako je nestala i Isidora sa ljigavcem, pa Nemanja u svome statusu pita da li neko poznaje tu Isidoru, jer još nije dobio svoga ljigavca nazad, a ne može da vjeruje da ta djevojka nije prestala da plače već 20 godina.

Ovako u originalu izgleda Nemanjin status:

 

Comments are closed.