Tema je bila “Moj tata je heroj”: Kada vidite pismeni sastav ovog dječaka koji je nasmijao cijelu regiju, plakat ćete od smijeha

Poznato je da su djeca najiskrenija bića na svijetu i da dosta puta u svoj toj svojoj iskrenosti znaju da naprave neke stvari koje  i njih, a dosta često i njihove roditelje, dovode u veoma neugodne situacije, dosta često i komične.

Pa je tako jedan pismeni sastav napisan u jednoj školi u ovim našim balkanskim krajevima, kojeg je napisao dječak star osam godina, kada se pojavio na društvenim mrežama, postao nevjerojatno popularan.

Tema za pismeni sastav je bila ”Moj tata heroj”, a ono što je napisao ovaj mali i iskreni dječak je mnoge ljude nasmijalo do suza.

Ovako je izgledao pismeni sastav ovoga dječaka:

Moj je tata pravi heroj, i to zbog toga jer je spasio moju mamu da ona ne ode na nebo gore. Da  moj tata nije bio tako hrabar, ko zna šta bi se sve desilo. On je to uradio prošle sedmice, kada sam ja čuo svoju mamu da galami u njihovoj spavaćoj sobi.

Mama je svo vrijeme vikala ” oj Bože, oj, oj oj”. Tada sam se ja veoma uplašio, jer nisam htio da moja mama ode na drugi svijet. Brzo sam utrčao u spavaću sobu svojih roditelja, a mamine noga su bile podignute u zrak, kao da je nešto vuče gore. Izgleda da ju je Bog htio uzeti sebi, ali je tata svo vrijeme ležao na njoj i nije dao Bogu da je uzme i da je odnese sebi.

I tako je ovaj dječak, zbog samo svoje iskrenosti, ali i neznanja, dobio najnižu ocjenu. Učiteljica je smatrala da je njegov sastav neprimjeren za njegove godine, a on jadan samo nije znao šta piše. Učiteljica je ujedno i tražila od dječaka da obavijesti roditelje da hitno želi da razgovara sa njima. Vjerujemo da razgovor nije bio niti malo ugodan, a posebno da je bilo neugodno mami i tati.

 

Comments are closed.