Tek se rodila, a već je postala šampionka Srbije: Mala mila se rodila sa težinom koja se ne viđa baš često u našim krajevima (FOTO)

0

Kada je rođenje djeteta u pitanju, vjerujemo da za roditelje, barem većinu njih ne postoji ništa svetije i ljepše, a posebna je to osjećaj za svaku majku kada donese novi život na svijet i taj osjećaj samo majke i poznaju i teško ga je i opisati.

Mala Beograđanka mila je već sa svojim rođenjem postala prava mala šampionka u Srbiji jer je pri rođenju vagala čitavih 5.250 grama, a to je ipak nešto što se može svakako nazvati nesvakidašnjim i posebnim

Doktor Ivan Bojović koji je bio prisutan pri porođaju male Mile je istako ad je velika rijetkost kada se rodi beba koja je teža od 4 kilograma, a da je od čak 2.200 porođaja koja su obavljena u bolnici KBC Zvezdara, samo tri bebe imale više od 5 hiljada grama.

Kada su Mila i Milina mama u pitanju, obje se osjećaju dobro nakon porođaja, a Milina majka je imala veoma dobro kontrolisanu trudnoći i nivo šećera je stalno bio pod kontrolom, a to je važno jer su grupne bebe najčešće kod onih trudnica koje tokom trudnoće imaju određene probleme sa održavanjem nivoa šećera u krvi u granicama normale.

Mila je , kako kaže doktor Bojović odmah postala miljenica cijelog odjela, a i novinari svako malo navraćaju da malo slikaju ovo nesvakidašnje čudo od djeteta.

Ove godine je pažnju privukla i beba koja je u februaru ove godine rođena u bolnici u Skopju, a koja je težila čak 5.700 grama, što je rekord u Makedoniji u zadnjih dvadesetak godina.

Sve u svemu, Dobro nam došla Mila i živa i zdrava nam bila.

 

 

Leave A Reply