Tajna priceze Dajane nakon dugo vremena izašla na vidjelo: Uvijek je hodala pognute glave, a sada se zna i zašto (FOTO)

Kada je britanska kraljevska porodica u pitanju, i pored silnih pisanja o sadašnjim vojvotkinjama Kate i Meghan, ipak neko ko će u toj porodici ostati upamćen za sva vremena je svakako princeza Dajana. Ona neće ostati upamćena samo zbog svoje ljepote, već i zbog toga što je bila divna i izuzetno dobra i humana osoba, drugačija od ostalih nadmenih snobova iz kraljevske porodice, puna empatije i poštovanja kao i razumijevanja za one koje život nije mazio i koji su se borili za svoj opstanak.

Uvijek je u svojim putovanjima gledala da posjećuje ljude kojima je bila potrebna pomoć, bolesne i nesretne, da bi im svojim prisustvom pružila neku nadu i pokrenula neke akcije da bi se tim ljudima pružila i neka konkretna pomoć.

Tako je princeza Dajana, što kraljevski protokol brani u svakom slučaju, uvijek se grlila, ljubila i rukovala sa običnim svijetom. Nikada joj nije nedostajalo vremena da sa pojedinim i porazgovara, napravi fotografiju, a čak je u svojem naručju držala i bebu oboljelu od virusa HIV, što bi malo ko uradio, a posebno ne bi niko iz kraljevske porodice.

Poslije rata na Balkanu, posebno u Bosni i Hercegovini, posjetila je BiH i bila veliki zagovornik prikupljanja sredstava za čišćenja minskih pola u Bosni i Hercegovini.

Na kraju je , poslije razvoda od princa Čarlsa postala osoba o kojoj se ne priča na britanskom dvoru, da bi na kraju nastradala u saobraćajnoj nesreći u Parizu pod veoma čudnim okolnostima, tako da su se u vezi njene pogibije stvarale mnoge teorije zavjere u kojima je, u većini njih, kraljevska porodica označena kao direktni krivac za Dajaninu smrt.

Jedna od njih je bila i ta da je kraljevska porodica na sve načine pokušala da prekine vezu Dajane sa njenim tadašnjim vjerenikom, koji je bio musliman, i koji je poginuo zajedno sa njom, tako da mnogi smatraju da saobraćajna nesreća u kojoj je Dajana poginula uopšte nije slučajna.

Ono čemu se baš i nije pridavala velika pažnja je da je veoma primjetjivo da je Dajana, tokom svoga života na dvoru uvijek hodala pognute glave.

Ljudi bliski Dajani kažu da je to radila jer je bila u stalnom strahu da nešto ne pogriješi u strogim kraljevskim protokolima, dok neki misle da je sve to zbog njene visine, pa je često morala da bude pognuta da bi bolje čula svoje sugovornike.

.

 

Comments are closed.