Svjetski poznata pjevačica prešla na Islam: Promijenila je i ime i sada se zove ovako (VIDEO/FOTO)

Prema pisanjima stranih medija nekada svjetski poznata pjevačica Sinead O’Connor je odlučila da promijeni vjeru, da prihvati Islam, a samim time je promijenila i ime, pa se sada zove Shuhada Davitt.

Čim su mediji objavili ovu vijest, automatski je i pjevačica odlučila da na društvenim mrežama objavi svoju fotografiju gdje se pokrila i gdje je ujedno i potvrdila navode medija oko njene promjene vjere.

Zatim je u statusu ispod fotografije napisala kako želi svima da objavi i objasni da je promijenila vjeru, te da je postala muslimanka. Kako je sama rekla, ta je odluka nastala kao prirodni zaključak njenoga teološkog putovanja i da po njoj sve svete knjige vode ka Islamu, a da će se shodno tome ona sada zvati Shuhada.

Na ovome videu možete da vidite i kako ova nekada veoma popularna svjetska pjevačica uči ezan.

Magda Davitt (rođena Sinéad Marie Bernadette O’Connor, 8. prosinca 1966) je irski pjevačica i tekstopisac koja je najveću slavu stekla osamdesetih godina prošloga vijeka, a najveći hit koji je ikada napravila je svakako obradaPrincove pjesme ”Nothing comparee 2U”.

Cijelu njenu karijeru su pratile razne kontraverze, skandali i afere, a posebno je medijima interesantna njena stalna svađa sa predstavnicima katoličke crkve, koje je otvoreno prezirala i vrijeđala u svakoj situaciji. Poznata je bila i po svojim pjesmama u kojima je isticala svoja razmišljanja i borbu za ljudska prava, a posebno je bila fokusirana na ženska prava, čiji je bila i ostala veliki pobornik.

Možda je i ova promjena vjere malo i smiri, pa se ponovno počne baviti muzikom na pravi i kvalitetni način.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.