Svi turisti koji dođu u Japan jednostavno su fascinirani njima: Japanski vozovi nude mnoge nevjerojatne usluge, a neke su baš fantastične (FOTO)

Japan je već odavno jedna od najfascinantnijih zemalja na svijetu a za turiste su posebno fascinantni vozovi koje koriste veliki broj stanovnika Japana. Posebno je fascinantan podatak da od 51 vozne stanice koje imaju najviše putnika godišnje, čak njih 45 se nalazi u Japanu, što i nije neko iznenađenje s obzirom na razvoj tehnologije u ovoj zemlji.

Vozovi su mnogo važni u životu Japanaca, a njihovi vozovi su po mnogo čemu različiti od vozova iz ostatka svijeta, posebno radi komfora koji možete imati u japanskim vozovima u usluge u čak 6 kategorija, a ovo su samo neki od vozova koje možete da koristite u Japanu

Sunrise Express

Ovdje se radi o vozu sa kolima za spavanje i sastavljen je iz dva dijela, Izumo i Seto koji se na jednoj dionici razdvajaju i idu dalje u različitim pravcima, a dalje na putu se opet spajaju na jednoj tački i nastavljaju put opet sastavljeni

Prva klasa

U ovakvim vozovima imate 6 različitih tipova smještaja. A klasa za jednu osobu čini sto, stolicu, lavabo, krevet, radio i svjetlo, a dobijete i svoje papuče, bade mantil, kao i sav toaletni pribor. Isto kao hotelska soba koja se kreće.

Druga klasa

Je za dvije osobe i uslovi su isti kao u prvoj klasi i osjećaje kao da ste u maloj hotelskoj sobi.

Nobinobi

Ovo je prostor na dva nivoa ili sprata, i svaki od putnika je odvojen od drugoga pregradom i veoma su udobni za spavanje i odmor, a možete i da na lak način upoznate neke nove ljude.

Za tuširanje 6 minuta

Svaki voz ima i svoje toalete, kao i mnoštvo mašina za prodaju pića ili slatkiša, te prostore za pušače ili za odmaranje. Da biste koristili tuš, morate posebno da platite, a voda se gasi nakon 6 minuta, pa morate da dodate još novca ako želite da završite tuširanje. Nakon završenog tuširanja pritišćete posebno dugme koje pokreće automatsko čišćenje tuš kabine.

 

Comments are closed.