Svi sušimo veš na ovaj način ali cijeli internet je poludio za novim trikom: Pitat ćete se kako vam ranije nije pala na pamet

0

Većina ljudi suši veš u stanu ili na terasi na čuvenoj sušilici. Jedna korisnica društvene mreže “Reddit” otkrila je trik koji ona redovno koristi kako bi što više odjeće stavila na sušilicu.

Svi su poludjeli kada su vidjeli ovu metodu. Naime, njena metoda sastoji se u tome da koristi štipaljke i veš ne prebacuje preko žice, već ga slaže uporedo, baš kao na priloženoj fotografiji. Tako maksimalno koristi prostor, jer odjeća zauzima manje mjesta, a pritom je i uredno složena.

Većini se ovaj trik dopao i odlučili su da ga iskoriste posbeno kada je riječ o manjim komadima veša poput bluza, majici i suknji, ali je bilo i onih koji su tvrdili da ovaj način nije preporučljiv jer među odjećom ima manje slobodnog prostora za dotok vazduha, pa se zato sporije suši.

Svi znamo da zima ume baš da nam zakomplikuje život – od slojevitog odevanja do češćeg razboljevanja. Sve nam je nekako teško i sumorno, i sve se uspori, a čini se da se najviše uspori sušenje veša. Na vlažnom i hladnom vazduhu – i to ako imate terasu. Zato svi tada pribegavamo sušenju veša u stanu ili na grejnim telima – TA-pećima ili radijatorima.

Međutim, istraživanja su pokazala da to baš i nije najbolja ideja jer tako možemo ugroziti zdravlje. U prostorijama u kojima se sušilo rublje oprano deterdžentom i omekšivačem izmeren je veoma visok broj hemikalija koje su opasne za zdravlje i koje mogu čak dovesti i do teških bolesti, pokazalo je jedno istraživanje.

Tačnije, otkriveno je više od 25 hemijskih jedinjenja, među kojima je sedam opasnih zagađivača vazduha, a čak dva – acetaldehid i benzen – u SAD su označena kao kancerogene supstance.

Leave A Reply