Sve što treba da uradite je da svaki dan pojedete najmanje jedan kiseli krastavac i desit će se ove promjene u vašem organizmu kojih niste bili ni svjesni: Počnite već danas (FOTO)

0

Pretpostavljamo da mnogi ljudi baš i ne vole da jedu kisele krastavce, ali opet veoma često na raznim menijima možemo da nađemo ovu veoma slasnu namirnicu koja je na mnoge načine veoma korisna ali i zdrava.

Kiseli krastavci su, mada mnogi to ne znaju, bogati proteinima, zatim vlaknima, a u njima se nalazi velika količina vode i samo malo masnoće. Ujedno su i bogat izvor minerala, kao što su fosfor, željezo, kalij, natrij. Također u njima ima i mnogo vitamina kao što su vitamini A, C B6, B12 i još neki vitamini.

Oglasi - Advertisement

Onis u i izvrstan antioksidans, te na a neki način štite naše tijelo od slobodnih radikala, te nekih hemikalija koje štete našem organizmu.. Njihovim konzumiranjem stabilizujete svoju probavu, jer pomažu razmnožavanju dobrih bakterija, koje su veoma važne za dobro funkcioniranje probavnog sistema.

Njihovim konzumiranjem štitite i vašu jetru koja je veoma važna u filtriranju toksina, jer se oštećenja na jetri nikako ne smiju ignorirati. Krastavci pomažu u sprječavanju nastanka čireva na želucu, kao i nekih rana koje se znaju pojaviti na želucu.

Malo ko zna da su kiseli krastavci odlični za dijabetičare jer stabilizuju količine hemogolobina i crvenim krvnim zrncima, a ovaj protein je najvažniji kod prenosa oksigena u cijeli ljudski organizam. Stoga, iz svih gore navedenih razloga, dobro bi bilo da svakodnevno konzumirate nekoliko kiselih krastavaca uz svoje redovne obroke.

T

Leave A Reply