Sve što je htio je da kupi nove čarape za sebe: Nije ni slutio da će u njima naći pismo koje je morao da odnese na policiju

Bio je to sasvim običan dan za Šakil Akbara, koji se na kraju pretvorio u nešto sasvim drugo.

Akbar je taj dan krenuo u grad , u jednu kinesku radnju u kojoj je već i prije kupovao, da bi sebi kupio nekoliko pari čarapa, koje su u toj radnji mnogo jeftinije nego drugdje, a kvalitet i nije toliko loš.

Oglasi - Advertisement

Nije htio trošiti veliki novac na nešto kao što su čarape, pa je odlučio da bi u kineskoj prodavnici mogao najbolje proći. Došao je u prodavnicu i uvidio je da je izbor zaista veliki, a i cijene su bile više nego povoljne.

Izabrao je sebi nekoliko pari pamučnih čarapa i ne sluteći da će mu te čarape, vrlo brzo promijeniti život na neki način. Došao je do kase, uredno sve platio i krenuo nazad kući.

I sve bi možda i bilo normalno da iz jednog para čarapa nije ispalo pismo, baš kada ih je htio navući, da ih proba. Pismo je bilo napisano na kineskom jeziku, a Šakila je mnogo zanimalo šta u pismu piše, pa je pronašao prevodioca koji će to pšrevesti za njega.

Na poruci je pisalo:

“Moje ime je Ding, a ja sada imam 38 godina. Pogrešno su me optužili i osudili, pa sam tako optužen na kaznu zatovora u trajanju od tri godine. Išao sam u Peking kako bih prijavio korupciju, no policija me je uhapsila i prebacila u Lingbi.” “Tu me sada muče, a onaj koji čita ovo pismo, molim ga da mi pomogne. Samo bih vas zamolio da ovu poruku odnesete policiji kako bi me spasili od svega ovog. Morate tražiti nekoga na visokoj poziciji ko je u stanju da mi pomogne.”

Kada je Šakil saznao sadržaj pisma znao je da na neki način mora reagovati. Otišao je do policije i ispričao sve što mu se desilo i pokazao pismo koje je pronašao u čarapam, kao i prevod istog.

Na policiji su mu rekli da već znaju sve o tome i da to nije prvi prijavljeni slučaj. Rekli su mu da to Kinezi rade već neko vrijeme i da je sve to lažna uzbuna, faktički neslana šala.

Ipak Šakil još uvijek nije siguran da li je sve to samo neslana šala ili ovo sve neko želi da zataška, jer je pomalo i čudno da neko ovo sve radi samo da bi nekoga prevario na čudan način.

 

 

Comments are closed.