Svake noći pred spavanje stavite malo ove smjese na svoje staračke pjege: Za sedam dana će nestati (VIDEO/RECEPT)

Kako starimo, tako se i na nama dešavaju neke promjene, a najčešće promjene su sve češći bolovi u kostima, sijede vlasi i naravno staračke pjege po koži. Pjege se mogu pojaviti na bilo kojem dijelu tijela, pa tako i na licu, na nogama, rukama. Mnoge od ovih mrlja su bezopasne, ali nisu niti malo lijepe, pa tako mnogi traže načine da ih se riješa, a postoje takvi načini.

Vjeruje se da je najveći razlog ove pojave pretjerano izlaganje UV zracima i provođenje vremena na otvorenom, tj. na suncu ili u solarijumu

Što ste više izloženi suncu i UV zracima, to vaša koža proizvodi više melanina, a pjege se pojavljuju kada se ćelija melanina ne šire, već se skupljaju na istome mjestu.

Prije nego li krenete da se rješavate određenih mrlja ili pjega, potrebno je da saznate da li su sve bezopasne, jer neke braon fleke mogu da znače i neke ozbiljnije probleme.

Stoga je najbolje da se posavjetujete sa svojim ljekarom, ili još bolje sa dermatologom, i ako oni utvrde da je sve u redu onda možete da počnete da spravljate domaći lijek sa kojim ćete skloniti staračke pjege sa kože.

Sa sve to su vam potrebna samo dva sastojka, a prvo što trebate da uradite je da isjeckate jedan svježi luk i da ga zatim sameljete u blenderu.

Nakon toga luku dodajte pola šolje jabukovog sirćeta i miješajte sve dok smjesa ne postane glatka poput kreme. Natopite ovu smjesu na vatu ili na pamučnu krpu i natapkajte na mjesta gdje su vam se pojavile staračke pjege, a prve rezultate ćete vidjeti već nakon dvije sedmice

 

Comments are closed.