Stručnjaci vas savjetuju: Kod upotrebe jabukovog sirćeta sve radite sa mjerom, a nipošto ga ne koristite na ovaj način (FOTO/SAVJETI)

Mnogim ljudima je poznata korisnost jabukovog sirćeta, a posebno da je dobar kada je poboljšavanje nekih zdravstvenih problema u pitanju, a posebno da je dobar za ljude koji imaju neke probleme sa dijebetesom ili sa masnoćom u krvi.

Mada jabukovo sirće ima mnoga ljekovita svojstva, ipak i sa njim treba oprezno, jer neke informacije koje se dijele u vezi sirćeta baš i nisu pretjerano tačne.

Zbog toga kada je upotreba jabukovoga sirćeta u pitanju i sa njim treba biti oprezan, jer svaka prekomjerna upotreba može da vam napravi neke zdravstvene probleme.

Kada je čovjek u pitanju, svaki bi trebao da koristi jabučno sirće, ali ne više od pet malih kašika dnevno i to kao dotatak jelima ili salati, ili uz povrće, ili pomješan u čaši vode kao piće.

Sirće je mnogo jako, zato ga se treba dozirano i veoma oprezno koristiti.

Ma šta vam ko rekao, jabučno sirće nikada nemojte da pijete na prazan želudac jer kiselina od sirćeta može veoma nepovoljno da djeluje na sam želudac, a česte nus pojave mogu biti grčevi pa i velika boluu želucu. Pa je bolje da za doručak jedete obrok bogat proteinima na koji možete da dodate pokoju kap sirćeta bez ikakvih problema, ili još bolje da nakon jela popijete malo sirćeta pomješanog sa vodom.

U svakom slučaju, kao i sa svakim lijekom i sa sirćetom od jabuke treba biti oprezan, jer zbog njegove jačine možete dosta da oštetite svoj probavni trakt, tako da ga uvijek pijte razblaženog ili ga koristite uz neku hranu, jer je i tada njegov učinak na vaše zdravlje sasvim dovoljan.

 

 

 

Comments are closed.