Stručnjaci upozoravaju da će zima tek da pokaže svoje prave zube: Evo kada možemo očekivati najjači udar zime u regiji (FOTO)

Zima je već uveliko uzela maha u ovim našim krajevima i vjerujemo da se više niko od vas više ni ne sjeća prošloga ljeta ali da već uveliko mašta o ljetu koji dolazi. Međutim, izgleda da ćemo ipak još malo da sačekamo na neke toplije dane, jer po svim prognozama, koje dolaze sa svih strana, ova zima nema namjeru da tako lako odustane, a po svemu sudeći, i temperature će biti mnogo niže nego li je to bilo u nekim prethodnim godinama.

Prošla zima, ako se sjećate , baš i nije ostavila neki trag u ovim našim krajevima, ali stručnjaci za naredni period ove zime predviđaju neke stvari na kojima nikako ne možemo biti sretni.. Već krajem prvog mjeseca možemo očekivati češće i intenzivnije minuse, posebno u večernjim i jutarnjim satima, pa se tako očekuje da kraj januara i skoro cijeli februara bude u minusima koji će biti konstantni i svakodnevni, a pojedini dani će baš biti i drastični po hladnoći.

Ova zima , kako sada stvari stoje će na s podsjetiti na one zime na koje smo već bili i navikli u ovim krajevima i na koje smo zaboravili zadnjih par godina.

Drugom polovinom ovoga mjeseca, ali i na početku mjeseca posebno se upozoravaju oni koji su često na točkovima, da se dobro prilagode uslovima na cestama, jer će snijeg i led biti stalna pratnja u tim danima na ulicama širom regije.

Prema nekim prognozama, ova zima bi mogla da se zadrži malo duže, pa neka predviđanja kažu da ćemo sve do samoga kraja aprila imati zimske uslove, kako na cestama, tako i širom regije.

 

 

Comments are closed.